DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

De Krant regio Wouw 18 januari 2018 (751) De Krant regio Wouw 18 januari 2018 (751)

Postzegelruilavond in De Korenaere

De vereniging van Postzegelverzamelaars Delta Oost komt donderdagavond 1 februari aanstaande bijeen, in Wijkcentrum De Korenaere, Korenmarkt 7 te Bergen op zoom, aanvang is om 19.00, einde 21,30 uur.    Voor de leden is er weer volop gelegenheid om actief met hun hobby bezig te zijn. Maar deze avond dient tevens ter introductie en informatie voor nieuwe geïnteresseerde starters of verzamelaars die hun hobby opnieuw willen oppakken of uitbreiden.      Het uitwisselen van kennis en ervaring, maar ook de gezelligheid en het sociaal contact is belangrijk. Tegelijkertijd kunnen de aanwezigen  hun voordeel doen door een prijsje in de loterij, een gunstig bod op en kavel, tijdens de kleine veiling, of een koopje op de koopjestafel. Een ieder is van harte welkom, de toegang is gratis.      

Lees meer...

’t Ravelijn ook in 2019 ‘Excellent’

Steenbergen - Vorig jaar januari ontving ’t Ravelijn, de school voor mavo en voorbereidend middelbaar onderwijs in Steenbergen, namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het predicaat ‘Excellente School’. De titel werd uitgereikt voor de duur van twee jaar; 2017 en 2018. Vorige week heeft de school te horen gekregen dat het zichzelf ook geheel 2019 excellent mag noemen.       De vmbo-school is onderdeel van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom en heeft vorig jaar voor alle niveaus (basis, kader en theoretisch) het predicaat excellent gekregen, waar sommige andere scholen voor een onderdeel deze titel ontvangen. De school kreeg dit predicaat mede omdat de school inzet op digitalisering, het werken binnen onderwijsdomeinen, maar vooral omdat de school de leerlingen beter voorbereid op het toekomstig leren en werken   Directeur van ’t Ravelijn Huibert de Jonge is een jaar later nog net zo trots als bij het ontvangen van het predicaat. “Voor de medewerkers

Lees meer...

Open dag bij stadsarcheologie.

Iedereen is uitgenodigd om op zondag 4 februari vrijblijvend bij Stichting Stadsarcheologie aan het Doornedijkje in Steenbergen langs te komen.   Vele archeologische vondsten die in de loop der jaren in Steenbergen in de grond werden aangetroffen worden daar tentoongesteld.   De vrijwilligers geven uitleg over de vondsten, waar zij werden gevonden, de wijze van onderzoek en hoe bodemvondsten worden gedetermineerd en gerestaureerd.   Heeft u zelf ook een oud voorwerp dat misschien wel archeologisch is en waarover u meer wilt weten, neem dat dan gerust mee. De kans is groot dat zij daar dan meer over kunnen vertellen.   De deur aan het Doornedijkje 50 in Steenbergen is open van 11.00 tot 16.00 uur en de toegang is vrij.  

Lees meer...

LEZING BIJ HUMANITAS: DE VERLIESCIRKEL

Op 5 Februari 2018  wordt weer een rouwcafé gehouden in Roosendaal.   Een rouwcafé is een plek waar u vrijblijvend naar toe kunt komen om te luisteren en te praten over rouw en verlies aan de hand van een thema. Tijdens deze interactieve avond wordt met elkaar van gedachten gewisseld.       De lezing van deze avond gaat over De verliescirkel en wordt verzorgd door Sandra de Bruyne - rouwprofessional van Praktijk Modesto in Roosendaal.       De verliescirkel, die je ook wel de cirkel van verandering kunt noemen, is een model.   Het model geeft je inzicht en biedt houvast wanneer je kijkt naar de processen die spelen  in het leven van alledag:  van verbinden, hechten, intimiteit, afscheid nemen, rouwen naar betekenisgeving. Het gaat over processen waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben. Vanavond staan we uitgebreid stil bij het  afscheid dat we – vaak ongewild - moeten nemen en het rouwen dat daarop volgt.  We

Lees meer...

Kaartavonden Herwonnen Levenskracht Steenbergen

  Herwonnen Levenskracht Steenbergen organiseert in het voorjaar van 2018 weer een aantal Rik- en Joker avonden.   De kaartavonden zijn op vrijdagavond en de eerste van 2018 is op 26 januari aanstaande.   De volgende kaartavonden zijn op 23 februari en op 23 maart.   De kaartavonden worden gehouden in gemeenschapshuis De Vaert in Welberg.   De aanvang is om 19:30 uur en de entreeprijs bedraagt 2,50 Euro.  

Lees meer...

DE KRANT REGIO WOUW 18 JANUARI 2018 (751)