DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

IVN-WANDELING LANDGOED DE MOEREN

Op zondag 6 mei organiseert IVN-Roosendaal een wandeling onder leiding van een gids over Landgoed De Moeren. Het vertrek is om 13.30 uur vanaf het parkeerterrein bij de Lodge te Roosendaal. Er wordt zo veel  mogelijk samen gereden, waarvoor een kleine bijdrage wordt gerekend. De wandeling zelf duurt 2 uur.

 

Landgoed De Moeren

 

Het landgoed De Moeren is gelegen in het buitengebied van de gemeente Zundert. Het landgoed maakt onderdeel uit van een sterk gedifferentieerde landschapzone van ca. 20 kilometer lang en ca. 4 kilometer breed. Het gehele landgoed bestaat uit bos, heide en landbouwgronden. Door de singels en houtwallen wordt mede het karakteristieke landschap gevormd. De Moersebaan is een van die vele lanen gelegen op landgoed De Moeren. De Moersebaan maakt onderdeel uit van het complex historische buitenplaats, een cluster van landhuis met park, de boerderij In den kleine Anker en de horecagelegenheid In den Anker. De oppervlakte van het landgoed bedroeg in 1790 meer dan 1.289 ha en beslaat thans nog ruim 225 ha.

 

De omgeving waar Landgoed De Moeren onderdeel van uitmaakt, is nauw verbonden met de toenmalige turfwinning. De overblijfselen daarvan zijn nog altijd in het gebied terug te vinden. Het gebied is eigendom van de familie ter Kuile.

 

Inmiddels is de Lente volop in beweging, zodat er tijdens de wandeling veel moois te bewonderen valt. De wandeling is ook uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

 

 

 

Voor meer informatie over het IVN en de activiteiten, zie de website www.ivn.nl/roosendaal.