DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

QUIZ ‘T WEL

Op zaterdag 22 september wordt in het Cromwiel de vierde quiz voor mensen van 50 jaar en ouder gehouden onder de titel ‘Quiz ’t wel’. Door omstandigheden kon deze dit jaar in april geen doorgang vinden. Belangrijkste doel van deze middag is om in een gezellige sfeer te kijken wat er allemaal nog in ons geheugen opgeslagen zit. Evenals vorige jaren zijn de vragen afgestemd op een breed publiek in de leeftijd van 50 jaar of ouder. En door tijdig een joker in te zetten, kan men zelf zorgen dat een sterk onderdeel extra wordt beloond. Het aantal behaalde punten in die ronde wordt dan namelijk verdubbeld. Als datum is voor een zaterdag gekozen, dan kunnen zowel gepensioneerden als mensen die nog werken uit deze leeftijdsgroep deelnemen.

 

In de quiz komen een achttal verschillende onderwerpen aan de orde. Over elk onderwerp worden tien vragen gesteld, die per vraag steeds twee punten op kunnen leveren. En via de joker vallen er zodoende maximaal 180 punten te behalen. Traditiegetrouw bestaat elk van die ronden uit tien vragen, in elke ronde zitten zowel eenvoudige, gewone als moeilijke vragen. Vaak moet men zelf het antwoord opschrijven, maar soms kan uit vier antwoorden het juiste worden aangekruist. Uit vorige quizzen blijkt dat als een één keer hebt meegedaan, u de volgende keer zeker geen verstek laat gaan.

 

U kunt zich vanaf nu al aanmelden en u staat er ook nooit alleen voor. Bent u alleen of met twee of drie personen, dan wordt dat aantal (indien mogelijk) aangevuld tot vier. Maar u kunt zich natuurlijk ook precies met z’n vieren opgeven, die groep blijft dan ongewijzigd. Uiteraard zijn de hersens en een balpen de enige middelen die gebruikt mogen worden. Een computer, tablet, GSM en zelfs spiekbriefjes zijn streng verboden. De titels van de acht speelronden luiden:

 

Ronde 1: SPORT

 

Ronde 2: DIEREN

 

Ronde 3: GEZEGDES

 

Ronde 4: C C C C

 

Ronde 5: GELOOF

 

Ronde 6: NEDERLANDS

 

Ronde 7: SCHOOL

 

Ronde 8: CABARET

 

De inschrijving sluit op 15 september of eventueel eerder als het maximaal aantal deelnemers van 80 (20 groepen) is bereikt. Leden van de KBO afd. Steenbergen kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen € 4,- per persoon. Men krijgt hiervoor in elk geval bij binnenkomst een consumptie aangeboden, maar mogelijk verdient men zelfs de ‘eeuwige’ roem.  

 

En behalve dat het een leuke middag wordt, is het volgens verschillende onderzoekers voor elke 50+-er goed om regelmatig de hersens aan het werk te zetten.

 

De quizmiddag in ’t Cromwiel (Krommeweg 1) begint om 14.00 uur en zal rond 16.45 uur zijn afgelopen. De zaal gaat om 13.30 uur open. U kunt zich aanmelden (met naam en adres / telefoonnummer of via e-mail)  bij:

 

Van Brabantstr. 46  (tel. 850291), Wijngaarden Bolwerk 45 (563567) of Burgem. v. Loonstr. 137  (563547). Ook kan men zich via een mailtje naar Paul Kil (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) opgeven. Hebt u zich voor april al aangemeld, dan wordt u verzocht zich toch weer opnieuw op te geven.