DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Rikken in Moerstraten

Op zondag 20 januari as. wordt er weer een rikmiddag in Café de Bakker in Moerstraten gehouden. Zoals altijd begint deze middag om 14.00 uur en zal de prijsuitreiking plaatsvinden rond 17.15 uur. 

Afgelopen maand was het druilerig weer en dus voor de vaste kaarters een uitstekende middag om in het café door te brengen. Hoe hij het dit seizoen voor elkaar krijgt, begrijpt niemand, maar weer was het Janus Dam, die er met de overwinning vandoor ging. Met 123 punten was zijn totaal niet erg hoog, maar toch had hij een behoorlijke voorsprong op de verdienstelijke tweede, Peter Rademakers, die 112 punten haalde. Na hem waren de verschillen klein. Gonny Dam werd derde met 111 punten, gevolgd door Kees Bovee met 105 punten, Willy Jaspers met 104 punten, Theo Knop met 101 punten, Toon Suijkerbuijk met 99 punten en Janus van Etten met 95 punten. Toen viel er een gat naar de middengroep, die aangevoerd werd door An Boden met 88 punten. Zij was daarmee beter dan Henny Elsevier met 87 punten, Koos Heijnen met 84 punten, de teleurstellende Piet Dekkers met 83 punten, Marianne Visser met 82 punten en Jan de Groot met 78 punten. Daarna kwam de staartgroep in beeld. Freek Duijvelaar haalde 75 punten, Peer Uitdewilligen 74 punten, Dien Dekkers 73 punten, Jan Bakx 71 punten, Annie Bovee 70 punten, Annemieke Elst 65 punten en als allerlaatste eindigde de teleurgestelde Ad Buermans met 51 punten. De hoogste serieprijs ging deze keer met een totaal van 56 punten verrassenderwijs naar Peer Uitdewilligen, terwijl Freek Duijvelaar de laagste serieprijs met een totaal van 12 punten in ontvangst mocht nemen.

Daarna werd er nog gezellig verder met elkaar gekletst over de loterij en het kaartgebeuren. Daarbij werd al vooruitgekeken naar het komende jaar. Uitbater Ad maakte de komende data voor dit seizoen bekend. Naast 20 januari zijn dat 17 februari, 17 maart en 14 april. Noteer ze in Uw agenda!!