DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Òònze tijd wijd voruit !

 

Tijdloos leutig feest

 

 

 

 

 

Dat de leut bij ons Bietboeren en Meerminnen van alle tijden is, was wel te zien tijdens het Snorre- & Snorrekusbal gehouden op 09 en 10 februari in zaal/café de Joosse.

 

Op het Snorrebal is op muzikale wijze het startschot gegeven voor een leutige carnaval. Prijzen voor de mooiste snorren waren voor LC de Vriendschap, Dweilband dn Dweilberg en Elly Zwijgers

 

 

Op het Snorrekusbal is op een tijdloos leutige wijze het jeugdgevolg weer compleet gemaakt . Naast Jeugdprins Jaden Wouters, Jantje Oorlog Luka Krijnen en Deftig Floddertje Iris Beens, maken nu ook Levi de Kock als Mussenkoninkje, Niels Luijsterburg als Narreke en Moniek Vugts als Leutvrouwke deel uit van het Jeugdgevolg.

 

Feestelijke trediessie

 

 

 

Volgens een alom bekende traditie krijgen alle Bietboeren en Meerminnen de komende weken weer een feestelijk programma voorgeschoteld met voor ieder wat wils.

 

Dus als ‘t leutbloed al sneller door je aderen stroomt en je haast niet kan wachten om te laten zien dat ‘de leut ‘ ier z’n tijd wijd voruit is, noteer dan onderstaande datums op je leutkalender!!!

 

 

 

 

Kanjerbal

 

 

 

Op woensdagmiddag 13 februari is er een speciaal carnavalsbal voor onze kanjers. Van 14.00 uur tot 16.00 uur zijn alle Bietboeren en Meerminnen, jong en oud, met een verstandelijke beperking van harte welkom in Grand Café de Keuning aan de Wouwsestraat 65 te Steenbergen. Samen met dweilband Wa Gif Ut, Prins Strienius V, zijn gevolg en jeugdgevolg zullen we er weer een groot feest van maken. Ook zal er een (lokale) artiest van de partij zijn die met Nederlandstalige feestnummers ervoor gaat zorgen dat we lekker kunnen hossen en dweilen.

 

 

Karnevalsmiddag voor ouwere en mindervalide "’’k zit glad nog nie achter de geraoniejums bal!"

 

Voor iedereen van 55 jaar of ouder organiseert de SKS samen met Herwonnen Levenskracht, De Zonnebloem en de KBO Steenbergen op zaterdag 16 februari vanaf 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)een gezellige carnavalsmiddag in zaal/café de Joosse. De entree is uiteraard geheel gratis, erwtensoep, worstenbrood en twee consumpties zijn inbegrepen. We hopen dat jullie allemaal aanschuiven voor een leuk feestje! De SKS verzorgt voor deze middag de mogelijkheid om gratis thuis opgehaald te worden en na afloop weer te worden gebracht. Als je hier gebruik van wil maken, meldt je dan voor maandag 11 februari aan via telefoonnummer 06-57942263 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

Leutige voorstelling voor peuters en kleuters in Strienestad

 

 

 

Op vrijdagochtend 22 februari beleeft Strienestad een primeur, want dan worden er voor de eerste keer 2 voorstellingen gehouden voor de peuters en kleuters uit Strienestad en de Raldal. Tesamen met een live band brengt Stichting Karnaval Steenbergen een voorstelling voor de jonge Bietboerkes en Meerminnekes, waarbij zij erachter komen waarom Strienestad nu eigenlijk Strienestad heet en maken zij kennis met het verhaal achter de gevolgleden. Dit aangevuld met liedjes waarop de kinderen volop

 

mee kunnen doen. Uiteraard ontbreken Prins Strienius V en zijn gevolg niet en zullen zij er samen met de kinderen er een groot feest van maken. De kleuters van alle basisscholen uit Strienestad en de Raldal zijn van de partij. Ouders met peuters zijn ook van harte welkom om de voorstellingen te bezoeken. De 2 voorstellingen worden gehouden om 9.00 uur en 10.30 uur bij Myra Ceti en zijn gratis toegankelijk.

 

Gròòt Strienestads Kinderbal

 

 

 

Op zaterdag 23 februari belooft het een dolle boel te worden in zaal/café de Joosse waar vanaf 14.00 uur het Gròòt Strienestads Kinderbal van start gaat. Het is aan te raden om je neefjes, nichtjes, vrienden, vriendinnen of als je kan met je gehele sportteam te komen want het belooft een extra speciale en spectaculaire middag te worden. Kom hossen en dweilen met het (jeugd)gevolg en wil je kans maken op een leutige prijs verkleed je dan zo gek mogelijk !!

 

 

 

 

Karnavalsmis

 

 

 

Op zondag 03 maart wordt in de Gummaruskerk de traditionele karnavalsmis gehouden. Altijd weer een sfeervolle aangelegenheid, vol bezinning en saamhorigheid. Onze Gum is vanaf 10.41 uur geopend en de viering begint op de vertrouwde tijd van 11.11 uur.

 

33ste kinderoptocht en ’t Spel op de Mart !

 

Als klap op de vuurpijl willen we alle Bietboerkes en Meerminnekes welke deel uitmaken van onze Strienestadse leutgemeente graag de kinderoptocht en het spel op de Mart voorschotelen. Op zaterdag 02 maart vertrekt om 13.41 uur de kinderoptocht vanuit de Geert Vinckestraat (beeldje van de Bietboer en de Meermin)! Omdat het de 33e keer is dat deze leutige stoet gehouden wordt belooft het een unieke editie te worden. Heb je zin in een leutige en unieke ervaring trommel dan je broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes, klasgenoten op en doe mee!

 

 

Opgeven kan via de site www.sks-steenbergen.nl

 

Op maandag 04 maart kunnen we wederom genieten van de doldwaze avonturen welke Prins Strienius V samen met nar Boowke, driemanschap en het jeugdgevolg zullen beleven tijdens het spel op de Mart. Het spel op de Mart start om 11 voor 3, dus zorg dat je op tijd bent !

 

 

 

 

Toetje

 

 

 

Als kers op de taart kunnen we genieten van de carnavals activiteit bij uitstek: de grote optocht. Als eerste kunnen we onze ogen uitkijken bij de optocht van het Strienedurpke op zondag 24 februari. Inschrijven hiervoor kan op maandag 18 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur in gemeenschapshuis de Stelle, Dorpsweg 57 te De Heen. Op de zondag tijdens de carnaval is het dan de beurt aan de Raldal, waar de optocht om 13.49 uur van start gaat. Inschrijven kan via www.facebook.com/OntspanningVoorWelberg of telefonisch via 06-54257841.

 

 

Het slotakkoord is dan voor de optocht in Strienestad op dinsdag 05 maart. Deelnemers in de categorieën enkelingen, paren, kleine groepen, grote groepen, bandjes, kleine wagens en grote wagens kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier wat te vinden is op de website van de SKS:

 

www.sks-steenbergen.nl

 

Slotakkoord

 

 

 

Mocht je nu een griepje onder de leden hebben of door een ander lichamelijk ongemak dit jaar geen deelgenoot kunnen zijn van het carnavals feest, dan bestaat de mogelijkheid dat

 

Prins Strienius V met nar en driemanschap bij je thuis of in het Bravis ziekenhuis op bezoek komt. Ken je een Bietboer of Meermin die wel een opbeurend bezoekje kan gebruiken geef dit dan door via het secretariaat van de SKS: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-46195991.