DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Column House of Travel: Taste the culture

Wanneer we onze vakantie gaan boeken, spelen een aantal dingen een hele belangrijke rol bij de keuze van de vakantiebestemming, zoals een heerlijk klimaat, leuke activiteiten en de prachtige omgeving. Toch zijn er nog een aantal elementen die een reis uniek maken, zoals de lokale cultuur. Door kennis te maken met het lokale eten en drinken, kom je meer te weten over de vakantiebestemming.

 

Zo staat de Spaanse keuken vooral bekend om de tapas. Voor de Spanjaarden is het niet zomaar het eten van een aantal gerechtjes, maar eerder een manier van leven waarbij het sociale aspect centraal staat. Mensen komen samen om te genieten, verhalen te delen en een gezellige tijd te hebben. De tapas zijn daarmee een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur. Verder is de Kroatische keuken een mix van de Zuid Europese keuken, waarbij elke provincie en bevolkingsgroep zich ook onderscheidt. Als drank hebben zij Kruscovac, een heerlijke likeur, welke gemaakt is van Dalmatische peren. Deze wordt al eeuwenlang gedronken en gestookt. Kruscovac heeft een hoog alcoholpercentage en een heerlijk zoete smaak. De Marokkaanse keuken bestaat daarentegen veelal uit gerechten met gedroogd fruit en specerijen. Het meest bekende gerecht dat afkomstig is uit de Marokkaanse keuken, is couscous. Iedere vrijdag kiezen de Marokkanen ervoor om couscous te eten met de familie na een bezoek aan de moskee. De families komen samen en spenderen vier uur aan de bereiding van de couscous. Aandacht voor het gerecht en voor elkaar liggen hierbij aan de basis.

Zo heeft bijna ieder land zijn eigen gerecht of drankje. Het is zeer zeker de moeite waard om kennis te maken met lokaal eten en drinken van het land van bestemming. Proef het zelf en ervaar waarom eten en drinken vaak veel meer betekent voor inwoners dan we op het eerste oog denken.