DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Optreden Dick Hageman band in Roosendaal

Op zondag 19 mei verzorgt de Dick Hageman Band vanaf 15.00 uur een optreden in De Moriaan aan het Tongerloplein 9 te Roosendaal. Entree is gratis.

De 93-jarige Dick Hageman is zanger-gitarist en troubadour van het eerste uur. Een vrije man, die kort na de oorlog met gitaar en drie liedjes zijn kost verdiende voor vrouw en later ook twee kinderen. Al reizend door Europa heeft Dick vele liederen verzameld. Levensliederen, chansons, meezingers en ook engelstalige evergreens. Een prachtige stem, getuigend van een rijk leven. Ook leerde hij al reizend het vak van pottenbakker. Gevestigd in Ossendrecht had  Dick zijn atelier "De Stenen Kus". Van hieruit werden (naast het creëren van zeer origineel keramiek) de Antwerpse cafés met de brommer bereikt. Drie liedjes spelen, met de pet rond en hup, naar het volgende café. Sinds begin jaren '80 verzorgt Dick optredens met zijn band. Met deze muzikanten is in de loop der jaren vooral met veel passie gespeeld. 

 

Zijn Roosendaalse begeleidingsband bestaat uit Kees Luykx ( drums ), Don Haagh ( gitaar ), Ton van Tilburg ( accordeon ) en John Zwetsloot ( bas ).

 

 

 

De Dick Hageman Band nam in 2005 al een sfeervolle live-cd op ter ere van Dick die  80 jaar werd en bovendien 60 jaar muzikant en 50 jaar pottenbakker was
Met het album “Ik Heb Kermis Gevierd” uit 2015 kwam hier een indrukwekkend vervolg op.

 

 

 

Het repertoire van Dick Hageman bevat composities van oa. Koos Speenhoff, Annie M.G. Schmidt, Jacques Brel en Cornelis Vreeswijk.