DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

KBO NAAR ROMANTISCHE STRAßE

Dit jaar organiseren KBO-Steenbergen en -Dinteloord opnieuw een prachtige vijfdaagse reis. Deze voert nu naar het meeste bekende Duitse toeristengebied: de Romantische Straße. Een gebied dat bekend staat om zijn prachtige natuur en zeer interessante stadjes en dorpjes. Om de reisafstand niet al te groot te maken is gekozen voor het noorden van deze streek. De hele straat is meer dan 300 km lang en loopt door tot de Alpen en dat is te ver voor een 5-daagse reis.

 

De eerste dag – a.s. maandag - maakt men onderweg nog een stop in Königswinter, bekend om zijn Drakenrots. Daarna rijdt men door naar Rothenburg ob der Tauber, een van de aantrekkelijkste stadjes van de Romantische Straße, waar in het centrum de nachten worden doorgebracht.

 

Op dag twee wordt Würzburg bezocht, dat is de stad waar deze romantische streek begint. Onder leiding van een gids trekt men hier rond. ’s Middags staat een boottocht op het programma en daarna krijgt men gelegenheid de stad zelf te leren kennen. Dag drie en vier worden natuurrondritten gemaakt. Daarbij doet men diverse schitterend gelegen plaatsen aan. Bad Mergentheim (waterburcht), Weikersheim (kasteel), Röttingen (zonnewijzers), Dinkelsbühl (stadsmuur) en Nordlingen (klokkentoren) zijn daarvan enkele voorbeelden. De streek staat ook bekend om zijn heerlijke wijnen, zodat de liefhebbers van lekker eten en drinken zeker ook aan hun trekken zullen komen.

 

Via Limburg an der Lahn met zijn Dom met zeven torens komt men weer terug naar huis. Dat gebeurt deze keer met een afscheidsdiner In Etten-Leur. Ongetwijfeld zal men dan volgende week zaterdag en zondag nodig hebben om de indrukken te verwerken en uit te rusten.