DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Een stadsgenoot op weg helpen met de Nederlandse taal

Op vrijdag 13 september organiseert Bibliotheek VANnU een informatiebijeenkomst over taalvrijwilligers. Als taalvrijwilliger steun je anderstalige en Nederlandstalige stadsgenoten met de Nederlandse taal.

Goede beheersing van taal is voor iedereen belangrijk. Daarom zijn er op veel plekken organisaties die anderstalige en Nederlandstalige volwassenen helpen om beter te lezen, te schrijven en te spreken en te helpen werken met een computer. Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week help je iemand op weg naar een zelfstandiger leven.

Vind je het leuk om met taal aan de slag te gaan en mensen uit verschillende culturen te leren kennen? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? Kom dan tijdens de Week van de Alfabetisering naar de informatiebijeenkomst op vrijdag 13 september tussen 16:00 en 19:00 uur in Bibliotheek Roosendaal (Markt 54A, Roosendaal) en we vertellen alles wat je moet weten om als taalvrijwilliger te kunnen starten. Medewerkers van Humanitas West-Brabant West, Bibliotheek VANnU en Curio (voorheen het Kellebeek College) zitten dan, op het Parrotia-plein, voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.