DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Lezing op het JTC over de geschiedenis van de film

Op 11 februari is er op het JTC weer een academische lezing. Het thema is de geschiedenis van de film . 

Lisa van der Waal behandelt in vogelvlucht de 
geschiedenis van de film en bioscoopcultuur aan de hand van de vraag "naar wat voor soort films keken jongeren vroeger?". Van de allereerste filmvertoning die eind 19de eeuw plaatsvond tot de 4D-spektakels en relaxseats die vandaag te bewonderen zijn. Onderweg stopt ze bij de nieuwe stromingen als de Nouvelle Vague in de jaren '50/'60, de Amerikaanse youth pics en movie brats van de jaren '60/'70, de blockbusters en de introductie van CGI in de jaren '80/'90 en het digitale tijdperk van de film: de jaren 2000 en 2010.

Datum: 11 februari 2020
Tijd: 14.45 - ca 16.30 uur
Locatie: Aula JTC, Schneiderlaan 2

De spreker

Lisa van der Waal is filmjournalist en schrijft voor 
cine.nl en frame.land. Ook verzorgt zij filmrecensies voor het radioprogramma GrensGeluiden (BredaNu) en neemt ze plaats in jury's op nationale en internationale filmfestivals. Daarnaast werkt zij als programmeur en marketingmedewerker voor Filmhuis Breda en als medewerker marketing en publiciteit in Theater Kikker (Utrecht).

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking tussen JTC en ThemaForumRoosendaal. De lezing staat open voor belangstellenden. Meld u zich daarvoor svp vanaf 15 minuten voor aanvang bij de receptie van het JTC, Schneiderlaan 2, voor de routeplanner Commandobaan 8.
De entree is gratis.