DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Filmvertoningen vanwege 75 jaar bevrijding

Ondanks alle coronamaatregelen proberen we ook dit jaar in Roosendaal stil te staan bij 75 jaar bevrijding. Helaas moesten een aantal evenementen afgelast of aangepast worden. Gelukkig gaat de vertoning van twee films over 75 jaar bevrijding komend weekend en volgend weekend wel door. Dat gebeurt in de nieuwe bioscoop van Roosendaal. Vanzelfsprekend worden alle geldende coronamaatregelen daarbij in acht genomen, waardoor het aantal plaatsen beperkt is. Het is dus nodig om vooraf plaatsen te reserveren. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk.

 

Film 1: De Prijs van Vrijheid

In opdracht van de gemeente hebben Hans Lips en Cor Claassens een film gemaakt over de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Roosendaal.

In de film komen inwoners van de stad en dorpen aan het woord en vertellen wat zij meegemaakt hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er fragmenten te zien van het bezoek van Engelse bevrijders bij de viering van 50 jaar Vrijheid.

Tot slot is er bijdrage van een aantal leden van het Korps Commandotroepen, die vertellen over de inzet van het korps voor vrede en veiligheid en over de bevrijding van de gemeente Roosendaal in 1944.

 

De film is te zien in C-Cinema, Nieuwstraat 2 te Roosendaal van maandag 29 oktober tot en met zondag 1 november om 16.00 uur en van donderdag 29 oktober tot en met zondag 1 november om 18.30 uur.
Wel van tevoren reserveren via: 0165- 53 45 03 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Film 2: 75 jaar bevrijding in Roosendaal

In 2019 was het 75 jaar geleden dat de stad en dorpen van onze gemeente werden bevrijd. Ter gelegenheid hiervan is aantal activiteiten georganiseer en heeft in de stad en alle dorpen een herdenking plaatsgevonden. Van deze activiteiten is door ERSA (= Eerste Roosendaalse Smalfilm Amateurs) een film gemaakt.

 

De film is te zien in C-Cinema, Nieuwstraat 2 te Roosendaal op zaterdag 24 en zondag 25 oktober om 11.00 uur en om 15.45 uur. Wel van tevoren reserveren via: 0165- 53 45 03 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Herdenken en vieren

In het jaar 2019 was het 75 jaar geleden (tussen 26 en 30 oktober 1944) dat de stad en dorpen van de gemeente Roosendaal werden bevrijd. Eerder overigens dan de rest van Nederland, dat in 2020 officieel werd bevrijd. De Roosendaalse gemeenteraad stelde budget beschikbaar om een aantal activiteiten in deze periode te organiseren. De organisatie van de activiteiten is handen van de Oranjecomités en Oranjestichtingen en diverse andere organisaties. Het comité Herdenken en Vieren verzorgt de algehele coördinatie en regie.