DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Steun lokale ondernemers

Waarom lokaal kopen?

 

Gemak en #COVID-19 zorgt ervoor, dat u als consument steeds meer en meer wordt verleid om online te kopen. Het lijkt allemaal makkelijk en het wordt thuis bezorgd. Dat is het idee erachter, dat u vanuit uw luie stoel alles kunt kopen. Internet is een "vloek en zegen". Een "vloek" omdat u, in de meeste gevallen, niet meer lokaal koopt en daarmee o.a. de plaatselijke middenstand benadeelt. Een "zegen" omdat u van alles vindt wat u interesseert en dus ook kunt kopen.

Onze maatschappij is in een jaar tijd sterk veranderd door de komst van #COVID-19 en dit zal zo blijven doorgaan. Ik hoop u bewust te maken, dat met een beetje meer moeite van uw zijde u uw aankopen blijft doen bij uw lokale ondernemer. Zowel in de fysieke winkel als online bij deze winkel via e-mail of telefonisch. "Kan ik dan niet meer online shoppen?" hoor ik u denken. Natuurlijk wel. Kijk alleen eerst of het in Wouw te krijgen is en zo niet kijk dan bij een (liefst) regionaal bedrijf.

"En de prijs dan? Het is vaak stukken goedkoper als ik het online koop". Dit is overigens in de praktijk vaak niet waar! Uiteraard is het onze lokale winkelier de eer te na om de prijzen niet in de gaten te houden. U moet wel in gedachten houden dat uw lokale winkelier kosten heeft die een webshop niet heeft. De lokale winkelier heeft een winkelpand en een webshop kan bijna vanaf een zolderkamertje gerund worden. Nog niet gesproken over alle mogelijke vergunningen, diploma's e.d. die de winkelier mogelijk moet hebben. Geen echte eerlijke concurrentie vindt u ook niet? Dat wordt een nadeel wanneer u snel iets nodig heeft voor uw maaltijd of een kadootje voor uw buurvrouw of familielid wanneer die lokale winkelier er niet meer is. Uw lokale winkelier is er mee gestopt, omdat er niet genoeg (lokale) klanten kwamen en daardoor te weinig inkomsten waren. Het, vaak lokale, personeel is ontslagen.

 

Dus open je ogen lieve mensen, je kunt er zelf voor zorgen dat ons dorp gezellig en leefbaar blijft, wat uiteindelijk ook beter voor jezelf is dus GUN HET ONZE LOKALE ONDERNEMER

 

 
 

Wees loyaal

en

Koop Lokaal