DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Column Letselschade.com: Herstelcoaching:  kies voor je eigen oplossing tot herstel na een ongeval

Het is een druilerige herfstdag in het najaar van 2015. Michelle, een ambitieuze jongedame van 31 jaar, werkzaam als fotografe in loondienst, rijdt aan het einde van een drukke werkdag de file in op de A13. De vrachtwagenchauffeur achter haar merkt helaas te laat op dat het verkeer vastloopt en rijdt met een behoorlijke vaart achterop de auto van Michelle, die op haar beurt wordt doorgedrukt op de stilstaande auto voor haar. De klap is groot en het duurt even voor Michelle beseft wat er gebeurd is. Ze voelt direct pijn in haar hoofd, nek en schouders. Ook heeft ze pijn op de borst doordat de gordel strak getrokken werd. De gealarmeerde hulpdiensten arriveren snel. Ook een ambulance is ter plaatse gekomen om de betrokken personen te controleren. De ambulancebroeders vinden het na grondig onderzoek niet nodig Michelle mee te nemen naar het ziekenhuis, maar drukken haar wel op het hart om vooral even rustig aan te doen en bij aanhoudende klachten niet te aarzelen om bij de huisarts langs te gaan. Michelle wordt door haar partner opgehaald en naar huis gebracht.

In de loop van de avond en de nacht wordt de pijn steeds erger. Ook is zij misselijk en duizelig en de volgende dag belt Michelle dan ook meteen haar huisarts. De huisarts schrijft haar pijnstillers voor, maar hij adviseert haar ook vooral te proberen in beweging te blijven, voor zover dat gaat. Helaas moet zij zich die dag wel ziek melden. Met heel veel pijn en moeite probeert Michelle in de weken daarna haar werk vol te houden, omdat fotograferen nou eenmaal haar lust en haar leven is. Maar eigenlijk loopt zij constant achter de feiten aan. Zij kampt met veel verschillende klachten, zoals hoofdpijn, pijn in de nek en schouders, ernstige vermoeidheid en vergeetachtigheid. Dit maakt dat zij niet goed kan functioneren tijdens haar werk, maar vooral dat ook haar normaal zo drukke sociale leven gevuld met sport, vrienden en vrijwilligerswerk, compleet stil staat. Zij zit nu iedere avond uitgeput op de bank en heeft nergens meer energie voor. Dat is niet hoe Michelle normaal gesproken in het leven staat en zij raakt hierdoor behoorlijk gefrustreerd. Dit komt het herstel niet ten goede. Michelle wil maar één ding en dat is: haar leven van voor het ongeval terug!

Duidelijk is dat het niet goed gaat met Michelle. Om die reden wordt aan de aansprakelijke verzekeraar voorgesteld om met spoed een herstelcoach in te schakelen. Michelle heeft namelijk zelf best wat ideeën om aan haar herstel te werken, maar weet niet hoe ze die het beste kan uitvoeren en daar is een kostenplaatje aan verbonden. Samen met Michelle zoekt de herstelcoach  uit welke (herstel)mogelijkheden er zijn en welke oplossing het beste bij Michelle past. Gelukkig staat de aansprakelijke verzekeraar in deze zaak open voor deze nog vrij nieuwe vorm van herstelgerichte dienstverlening. Michelle denkt dat zij met zangles langzaam maar zeker weer in beweging komt en haar energie terug krijgt. Bovendien krijgt zij op deze manier de mogelijkheid om ook de emotionele impact van het ongeval te verwerken. Zij zingt het letterlijk van zich af! De verzekeraar zegt Michelle toe de kosten van deze lessen voor een periode van drie maanden aan haar te vergoeden, los van de overige schadeposten die er zijn ten gevolge van het ongeval. De zanglessen hebben Michelle goed gedaan en langzaam maar zeker heeft zij ook alle aspecten van haar sociale leven weer kunnen oppakken. De herstelcoach heeft haar daarbij in de eerste periode nog begeleid. De schade van Michelle is uiteindelijk in overleg met de verzekeraar geregeld en alle partijen zijn met een goed gevoel uit elkaar gegaan. Michelle had haar leven van voor het ongeval weer terug!

Letselschade.com

Tel. 0165-820219