DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Waanzinnig culinair aanbod Paddenstoelen bij Pure Versmarkt Wouw

Deze donderdagmiddag ben ik heerlijk op pad in Wouw. Ik besluit om in mijn dagelijkse ronde een bezoek te brengen aan de recentelijk geopende Pure Versmarkt Wouw. Meteen bij binnenkomst krijg ik een spontaan gevoel van rust middels de bamboe-groene wanden, gegarneerd met maisgele contrastkleuren. Deze winkel is een genot voor elk zintuig.

 

Marktkramen in een winkel is voor mij al een prikkeling, want ik kom graag op de markt. Rechts van mij een waar walhalla van brood en versgebakken koeken, snacks en nog meer lekkers. Recht vooruit een kraam met vers gebrande noten; ik besluit meteen een zakje macadamia-noten te kopen, want daar ben ik dol op! Op het gele naamkaartje zie ik dat ik geholpen wordt door Simone. Even later voegt Carla zich er bij en het wordt me meteen duidelijk dat dit moeder en dochter zijn. Carla vertelt me dat de noten elke dag vers gebrand worden, dat zie ik en dat ruik ik. Niet storend, de winkel is groot genoeg om de geuren niet door elkaar te verspreiden.

 

De kraam ernaast heeft boter-kaas en eieren. Biologische eieren; te koop per stuk of een veelvoud daarvan. Simone heeft mijn zakje macadamia-noten afgewogen en loopt met mij mee naar links waar een oase van groenten en fruit voor mijn ogen opdoemt.

 

Mijn ogen worden getrokken naar het midden waar een "eiland" is gecreëerd met paddenstoelen. Geuren, vormen en kleuren maken dit eiland tot een culinair palet. Ik ontdek een kastanjechampignon en een oesterzwam maar de meeste soorten zijn mij onbekend. Carla loodst mij moeiteloos door de soorten heen vergezeld met smakelijke ideeën voor recepten. Ter plaatse laat ik een zakje vullen met paddenstoelen-mix. Deze mix wordt dagelijks vers gesneden en bevat alle paddenstoelen die op dat moment ook los te koop zijn. Simone overhandigt mijn spulletjes en ik besluit toch nog even naar de broodkramen te lopen.

 

Daar haalt Frank net een paar versgebakken broden uit de oven. Deze geur kan ik niet weerstaan. Ik krijg meteen uitleg dat dit brood een "pain de maison" is; een brood met de combinatie van gist en desem; pure rogge en tarwe met héél veel pitten en zaden erin. Omdat het brood meteen uit de oven komt krijg ik het mee in een papieren zak. Ik kan niet wachten om thuis aan mijn brood te beginnen. Een goed broodmes is wel belangrijk, maar dat heb ik in mijn keuken wel liggen. Leuke cadeau-tip trouwens voor de decembermaand die in aantocht is.

 

Ik weet nu al dat ik de Pure Versmarkt Wouw zeker in mijn boodschappen-tour wekelijks ga opnemen. Een echte aanwinst!

 

 

Tot ziens in mijn en jouw Pure Versmarkt Wouw.