DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Alternatieve bijeenkomst voor nieuwjaarsreceptie Roosendaal

 

De traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Roosendaal gaat ook dit jaar niet door. De bijeenkomst wordt verschoven naar het voorjaar 2022.

Het college van burgemeester en wethouders komt tot dit besluit gezien de huidige situatie rond het coronavirus. De landelijke coronamaatregelen zijn er momenteel juist op gericht om samenkomsten van grote groepen mensen sterk te beperken. Dat is bedoeld om het aantal besmettingen terug te dringen en op die manier de medische zorg te ontlasten. In dat kader past geen nieuwjaarsreceptie, die jaarlijks druk bezocht wordt door inwoners, vrijwilligers, politici, organisaties en verenigingen. Ook vorig jaar gooide Covid-19 roet in het eten en werd de nieuwjaarsreceptie afgelast.

Het is nu de bedoeling om in plaats van de traditionele nieuwjaarsreceptie een bijeenkomst in het voorjaar te organiseren. Dat gebeurt dan op het moment dat de nieuwe gemeenteraadleden en het nieuwe college zijn geïnstalleerd. Er zijn immers in maart gemeenteraadsverkiezingen. Het wordt dan een startbijeenkomst van de nieuwe bestuursperiode, waarbij inwoners en organisaties kennis kunnen maken met de nieuwe raadsleden en nieuwe wethouders. De datum van de alternatieve bijeenkomst wordt in een later stadium bekend gemaakt.