DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

De Krant Wouw 09 februari 2012 (674) De Krant Wouw 09 februari 2012 (674)

Essen pakt overlast aan

Essen is één van de weinige Vlaamse gemeenten die nog geen gemeentelijke administratieve sancties (GAS) heeft ingevoerd. N-VA/PLE legt daarom een reglement aan de gemeenteraad voor. In een grote meerderheid van de Vlaamse gemeenten is men er ondertussen mee vertrouwd: bij kleine overtredingen waar het gerecht niet tegen optreedt moet een gemeentelijke boete worden betaald. Ook in Essen wordt hier al jaren over gesproken. De invoering van een GAS-reglement stond in het bestuursakkoord van 2006 en in verschillende beleidsplannen werd de opmaak ervan in het vooruitzicht gesteld.

Lees meer...

TV Soufflé speelt ‘De Tuinkabouter’

Vrijdag 30 en zaterdag 31 maart speelt toneelvereniging TV Soufflé voor de laatste keer in de “ouwe Siemburg “ in Kruisland. Na vorig jaar twee uitverkochte ‘dinershows’ bij de Commerce en twee voorstellingen in Siemburg gespeeld te hebben, is dit jaar gekozen voor kleinere cast en een heel ‘leutig’ stuk.

Lees meer...

Snuffelen aan bijen ?

Bijenhoudersvereniging De Wal van Brabant organiseert in het kader van het jaar van de bij een cursus van 2 avonden en één dagdeel vooriedereen die wat meer over honingbijen wil weten.

Lees meer...

Expositie Atelier Vliegende Aarde in Bibliotheek Steenbergen

In maart kunt u in Bibliotheek Steenbergen genieten van de kleurrijke werken van cursisten van Atelier Vliegende Aarde. Al zo’n 25 jaar komen in Atelier Vliegende Aarde enthousiaste mensen om te schilderen en te tekenen onder leiding van Trudie Vrolijk. Zij heeft haar atelier aan huis aan de Heerlesestraat in Kruisland.

Lees meer...

Met KNNV naar de Kraaijenberg

Zondag 1 april vertrek om 8.30 uur van de parkeerplaats aan het eind van de Genestetlaan te Roosendaal richting Kraaijenberg. De gids voor deze wandeling is Marike de Haan. De excursie zal omstreeks 12:00 uur worden afgesloten.

Lees meer...

EDITIE: 09 FEBRUARI 2012 (674)