DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

'Omgaan met Dementie'

HOOM Hulp & Ondersteuning Op Maat start op dinsdag 8 mei a.s. een cursus 'Omgaan met Dementie' in Roosendaal. Deze cursus is bedoeld voor mantelzorgers, partners, kinderen, familieleden, die nauw betrokken zijn bij de zorg voor een naaste die lijdt aan dementie.

 

Waarom deze cursus?

Het doel van de cursus is het geven van informatie over dementie. Hierbij komen onderwerpen als de verschillende vormen van dementie, mogelijke verschijnselen, de problemen die de omgang met een dementerende met zich mee kunnen brengen en wat dat betekent voor de mantelzorger aan de orde. In de cursus wordt tevens aandacht besteed aan emotionele gevolgen en hoe om te gaan met het specifieke gedrag. Ook hulpverleningsmogelijkheden worden aangereikt.

Waar en wanneer?

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten die steeds plaatsvinden op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Cursusdata zijn: 8 mei, 15 mei, 22 mei, 29 mei en 5 juni. De cursus wordt aangeboden in Wijkcentrum 'De Bergspil' Tolbergcentrum 158, 4708 HK Roosendaal

Cursusleiding

Arjan Koreman van HOOM zal de cursus verzorgen. Het lesmateriaal en de cursusmap krijgt u de eerste avond uitgereikt. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Maximaal aantal deelnemers is 15 personen. Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst.

Aanmelden:

Wilt u graag deelnemen aan deze cursus dan kunt u zich aanmelden bij: Arjan Koreman, T 06-12063491, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..