DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Franse Feesten in Kruisland

Op zaterdag 19 en zondag 20 mei staat het centrum van Kruisland bol van een uniek evenement: de Franse Feesten.

 

Franse Auto Puzzeltocht met ’n prijzenpakket van zo’n 1000 euro.

Op zaterdag 19 mei vindt er voor eigenaren van Franse auto’s een speciale ‘Franse Auto Puzzeltocht’ plaats; een speciale toertocht voor alle Franse automerken, zowel modern als klassiek. Proef de Brabantse gezelligheid en geniet van het Bourgondische leven! Vertrek van de negentig kilometer lange route is op 19 mei tussen 11:00 en 13:00 uur bij Café Restaurant “De Commerce”, Markt 5 te Kruisland (N.Br.). Men kan zich inschrijven voor 16 mei via de e-mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de telefoon: 0167-532485. Vermeld uw naam, telefoonnummer en aantal personen per auto. Inschrijfgeld is 7,50 voor 2 personen, iedere extra persoon: 2,50 inclusief lunchpakketje. Het prijzenpakket bestaat uit diverse waardevolle prijzen voor de winnaars van de puzzeltocht en prijs voor ‘Verkiezing mooiste oldtimers ouder dan vijfentwintig jaar’. Vanaf een uur of drie is er op het terras van Café Restaurant ‘De Commerce’ volop ambiance met live artiesten op het grote podium. Na de prijsuitreiking welke om 17:30 uur plaatsvindt, start het grote Frans koud en warm buffet chantant. U kunt hiervoor nog reserveren voor 20 euro per persoon: tel. 0167-532485.

Franse markt.

Zondag 20 mei kleuren de straten in het centrum Kruisland feestelijk tijdens de gezellig opgezette Franse Markt. Diverse standhouders zullen hun waar presenteren. U kunt onder andere verwachten: een boeken-, kofferbakverkoop, antiek en curiosa, Franse specialiteiten, oude ambachten, plantenstands en nog veel meer. Op het marktplein is een groot podium met Franse zangers, bandjes en accordeons. Tevens worden er demonstraties gegeven van jeu de boules en kan men zelf een partijtje spelen. Museum De Holle Roffel wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een compleet Franse gelegenheid met diverse activiteiten. Aan de kinderen wordt ook gedacht door middel van diverse kinderattracties. Kunstschilders zullen op het plein ook hun opwachting maken bij de mini Eiffeltoren. Openingstijden van de markt is van 10:00 – 16:30 uur. Het entertainment start om 13:00 uur en duurt tot ongeveer 21:00 uur. Toegang geheel gratis.

Deelname nog mogelijk

Wilt u deelnemen aan de Franse Markt of de puzzeltocht? Het is nog mogelijk.

Dit kunt u doen door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de telefoon: 0167-532485.

De organisatie van de Franse Feesten is een samenwerkingsverband tussen

Café Restaurant ‘De Commerce’, Martien Mooijman Deux Chevaux Specialist en Crossroads Entertainment. Meer informatie: www.decommerce.nl