DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Beleef het mee: de dag van het nationaal park

Net zoals de andere Nationale Parken in Nederland, organiseert het grenspark de Zoom – Kalmthoutse Heide ‘De Dag van het Nationaal Park’. Laat u op zondag 27 mei 2012 verrassen met een wandeling in een nieuw deelgebied van het verruimde grenspark: de Noordpolder in Ossendrecht.

 

Dit oude poldergebied ligt aan de voet van de Brabantse Wal – tegen de Schelde aan. Om de verdroging van de kern van het grenspark te verminderen, is het belangrijk dat het water in deze polder vastgehouden wordt. Dit en veel meer interessante weetjes vertelt Fred Severin, gids van Nareka. Nadien verwent één van de gastheren van het grenspark, de Eetwinkel de Boerenmeisjes, u met pure smaakvolle lente-hapjes, bereid met lokale streekproducten.

Verzamelen aan de Eetwinkel de Boerenmeisjes, Dorpsstraat 41 te Woensdrecht. Wandeling van 15u – 16u30. Afsluitend samenzijn om 16u30. Prijs: 15 euro (kinderen halve prijs). Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.