DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Met een houten fiets de Alpe d’Huez op

Het team Bough Bikes gaat dit jaar met eikenhouten fietsen de Alpe d’Huez beklimmen. Op die manier wil men een beetje het gevoel krijgen dat mensen hebben die met kanker te maken hebben.

 

Dat beklimmen gebeurt op 5 en 6 juni van dit jaar. Zo’n fiets weegt twintig kilo. ,,Door de berg te beklimmen op die eikenhouten fiets denken wij een heel klein beetje in de buurt te komen van het gevoel dat kankerpatiënten hebben”, zegt Arjan Tak die meehelpt aan de activiteiten om geld voor het team bijeen te brengen. Dat geld gaat naar het KWF Kankerbestrijdingsfonds.

Het team bestaat uit 5 fietsers waarvan er 4 op een houten fiets naar boven gaan en een wandelaarster die haar beste beentje voor zet om de ‘Nederlandse’ berg te beklimmen. Om geld bijeen te brengen is er op zondag 14 april een boswandeling met spelelementen in de prachtige natuur van de Wouwse Plantage met aansluitend een high-tea bij Taveerne D'n Kriek. Bij de boswandeling kan men kiezen tussen een route van 6 of 10 km. Bovendien zijn er met de spelen prijzen te winnen. De start van de boswandeling is tussen 10.00 en 12.00 uur bij Taveerne D'n Kriek op de Plantagebaan 216. Honden zijn toegestaan als ze aangelijnd worden. De kosten van de wandeling zijn 5 euro per persoon en voor kinderen tot en met 10 jaar 2,50. Na terugkomst van de wandeling staat er bij D'n Kriek (vanaf 13.00 uur) een high-tea buffet gereed. Daar moet wel apart voor betaald worden. Inschrijven via de voorinschrijving kan op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook op de dag zelf kan men zich in Wouwse Plantage opgeven.