DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

7de Kom op tegen kanker Quiz op recordkoers

Op zaterdag 23 maart vindt in de sporthal van het college te Essen de 7de Kom op tegen kanker Quiz plaats. Het record van 68 ploegen uit 2012 lijkt verbroken te gaan worden want inmiddels zijn er 70 ploegen ingeschreven. Vorig jaar zag het er wegens het vertrek van enkele mensen nochtans niet zo goed uit voor de organisatie, maar door enkele verse krachten kreeg Quiz tegen kanker een nieuwe, verfrissende start.

 

Elk jaar in maart organiseert de actiegroep “Quiz tegen kanker” in Essen één van de grootste quizzen van Vlaanderen voor het goede doel. De quiz is jaar na jaar blijven groeien en wint nog steeds aan populariteit. “Klopt” zegt presentator Jan Bosman van JOE FM. “Ik kijk er elk jaar opnieuw naar uit. Leuk om telkens weer een heleboel mensen terug te zien en te merken dat de quiz met het jaar ook populairder wordt. En vooral de ongedwongen manier waarop ik deze quiz mag presenteren spreekt mij heel erg aan.” Het succes van de quiz doet ons toch even stilstaan bij de vreselijke ziekte kanker: “Meer en meer mensen worden in hun omgeving spijtig genoeg getroffen door kanker en dat verklaart toch wel deels het succes van de quiz. Mensen willen hun steentje bijdragen om het onderzoek naar kanker te helpen. Helpen deden de deelnemers al zeer goed want dankzij hen konden we al ruim 13500 euro overmaken aan de Vlaamse Liga tegen Kanker“ vertelt organisator Robin Jacobs.

Verse krachten

Dankzij enkele verse krachten kon het vele werk dat de organisatie met zich meebrengt beter verdeeld worden. Swa, Veerle en Sanne hebben zich volledig in het project gesmeten: “In het begin was het even onze weg zoeken; maar we werken zeer graag mee aan dit project. Voor de 4 mannen die dit al jaren doen, wordt het stilaan routine, maar voor ons is dit toch een spannende uitdaging” lacht Veerle de Waal. “De nieuwe krachten brengen vooral een frisse kijk op de zaken mee en dat doet de organisatie echt wel goed. Zo blijven wij ook scherp” vult Robin aan.

Prachtige prijzen en enkele verrassingsoptredens

De succesformule van de quiz is nog steeds dezelfde als bij de eerste editie. De organisatoren brengen een quiz die zowel voor de gelegenheidsquizzer als de doorgewinterde quizzer aangenaam is. De quiz is multimediaal en te volgen op twee grote schermen. Daarnaast wordt er ook steeds voor het showgehalte gezorgd: “Dit jaar zal er een ex-nummer 1 hit uit Tien om te zien live gebracht worden. Toch wel speciaal, want de artiest in kwestie treedt bijna niet meer op en twijfelde niet toen we hem vroegen bij ons langs te komen” aldus Robin Jacobs. “Zo hebben we ook mede dankzij radiozenders Q-Music en Joe FM nog een internationale verrassing in petto voor de deelnemers, maar daar mogen we verder niets over vertellen” knipoogt Jimmy Arnouts.

Nog enkele plaatsen

Er waren 70 ploegen ingeschreven waarmee de quiz voorlopig volzet was “Toch kunnen mensen zich nog opgeven, want de ervaring leert ons dat er de laatste week meestal enkele vroege inschrijvers afvallen en dat is nu ook al het geval” zegt Jimmy Arnouts. Deelnemen is zeker de moeite waard, zo worden er met de tombola enkele reizen verloot en hebben we een mooie prijzentafel t.w.v. enkele duizenden euro’s” besluit Jimmy.