DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Jeugdronde DSW “Acht van Huijbergen”

Op 2de Pinksterdag 20 mei organiseert Stichting Wielercomité Huijbergen haar 15de jeugdronde “Acht van Huijbergen” De jeugdwedstrijd is een selectie wedstrijd voor de rennertjes om een startplaats te bemachtigen voor het NK jeugd in Hoorn. Ruim 130 renners hebben zich inmiddels digitaal ingeschreven via de KNWU site.

 

De organisatie van de “Acht van Huijbergen is altijd goed verzorgd en trekt daardoor vele regionale renners en renners uit de omliggende districten.

Het belooft tijdens jeugdronde, als het weer mee wilt werken, een mooie dag te worden. De start/finish is in de Bergsestraat. Het middelpunt is gevestigd nabij de het centrum van Huijbergen. Het is ieder jaar dan ook een gezellige dag met volle terrassen aan het parcours, waar men de wedstrijd goed kan volgen. Het parcours met een lengte van 1.100 meter is snel en zeer leerzaam voor de jeugdige rennertjes.

De start voor de 1ste categorie vindt plaats om 12.00 uur en zij worden weggeschoten door de voorzitter van het comité Peer Maas. Vervolgens starten de categorie II tot en met IV. De pauze is gepland om 14.00 uur. Na de pauze zullen de rennertjes van categorie V om 14.30 uur het startschot krijgen. Dit zal gegeven worden door Burgemeester Marcel Franzel.

Tal van regionale favorieten zullen tijdens de jeugdronde acte presente geven. Daarnaast proberen de plaatselijke favorieten: Ryan de Bruijn (cat. 1), Brent Broosus (cat. 3), Sacha de Nijs (cat. 4) Wouter Hopmans (cat. 5), Maarten de Nijs en Stefan Zagers (cat. 6) en Dennis Leijten (cat. 7) hoge ogen te gooien om de overwinning in eigen huis te houden.

Het parcours heeft een lengte van 1100 meter. Start/finish is gelegen in de Bergsestraat, vervolgens rijdt men Jenverbes, Zonnedauw, Gele Helmbloem, Dorpsstraat, Boomstraat, JB van Agtmaalstraat, Siardus Bogaertstraat, Prior Borrekensstraat.

De permanence is gevestigd in Eetcafé ‘De Kroon’. Kleed- en wasgelegenheid is aangeboden door sporthal “De Kloek” Pior Borrekensstraat