DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Koos Moerenhout Classic belooft ook dit jaar weer een waar spektakel te worden

Het belooft zaterdag 25 mei een drukke dag te worden in het centrum van Steenbergen, waar de Koos Moerenhout Classic van start zal gaan vanaf de Markt tussen 7.30 uur en 10.30 uur. Op de voorinschrijvingslijst prijken ondertussen al bijna 1600 deelnemers. Als het weer een beetje wil meewerken verwacht de organisatie ongeveer 2500 mensen aan het vertrek. De deelnemers hebben de keuze uit een viertal afstanden (85km, 125km, 160km of 200 km) die allemaal duidelijk zijn uitgepijld. Daarnaast krijgt elke deelnemer een routebeschrijving mee.

 

Verreweg de meeste deelnemers rijden, evenals Koos Moerenhout zelf, de 125 km. In deze route is ondermeer de Philipsdam en Oesterdam opgenomen. Burgemeester Saskia Bolten van Steenbergen zal naar verwachting omstreeks 09.15 uur officieus het startschot geven voor de tocht van Koos Moerenhout. Opvallend is het groot aantal deelnemers aan de tocht over 200 km. Deze rit die langs het Grevelingenmeer, de Oosterschelde, over stormvloedkering Neeltje Jans en vervolgens langs de Westerschelde, over de Brabantse Wal weer richting Steenbergen leidt. Onderweg zijn er diverse ravitailleringpunten waar de deelnemers voeding en sportdrank tot hun beschikking krijgen. Bij terugkeer op de markt krijgen de deelnemers een leuke herinnering en een pastamaaltijd aangeboden. De pastamaaltijd wordt verzorgd in samenwerking met de Lionsclub Steenbergen voor het goede doel. Tevens is er kleed- en douchegelegenheid aanwezig. Er is voldoende parkeergelegenheid aan de randen van de stad. Na het middaguur worden de eerste deelnemers weer al terug verwacht op de Markt in Steenbergen. De organisatie van de Koos Moerenhout Classic ligt in handen van Rijwieltoerclub de Fatuur uit Steenbergen.

Daginschrijvingen

Geïnteresseerden die graag willen deelnemen aan een van de tochten, maar zich niet hebben ingeschreven zijn natuurlijk van harte welkom. Tus