DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Zaterdag 25 mei: Open Dag Centrum voor de Kunsten

Een groot spektakel op de Nieuwe Markt, dat wordt het. Met ‘CvK in the Air’ start het CvK het WAK, de week van de Amateurkunst én haar eigen open dagen en lesweek. Een hele dag vol evenementen, muziek, bands, harmonieën, beeldende kunst, workshops, dans, drama en demonstraties. Allemaal op en rond de Nieuwe Markt en het Paviljoen. Er trekken orkestjes door de stad en op de markt staan levende standbeelden. Op het podium treden ensembles en orkesten op in een spannend programma waar amateurgezelschappen de groepen van het CvK afwisselen.

 

Een vrolijke samenwerking tussen CvK en de vele muziek- en dansgroepen die Roosendaal rijk is. Ter verhoging van de feestvreugde (letterlijk) spelen de bands van popschool Jij-Band! van het CvK op het dak van het Paviljoen. Op het overvolle programma onder andere de Flierefluiters, een leuke interactieve muzikale act van Pippi Langkous met het publiek. Kinderen kunnen meedoen met fluitjes uit de grabbelton. Bij Spring in the Air kunnen kinderen zich laten fotograferen terwijl ze in de lucht zweven, de foto’s zijn te zien op www.cvkroosendaal.nl. Break en de Dynamo Dancers verzorgen dansdemo’s en de Herauten van de Gildezonen doen een blaasact op het dak van het Paviljoen. Graffitispuiters kunnen helemaal los gaan op een graffitiwand en als je het kleiner wil aanpakken kun je in een workshop fluitjes maken. Op het podium leer je in een spel de instrumenten kennen en treden de SuiteTeens, de Suitekids, het Kidsblaasorkest en The New Kids On The Drums op. Deze open dag is het begin van de open lesweek op het CvK. Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 mei kan iedereen komen kijken en luisteren bij de muzieklessen die gegeven worden op de Burgerhoutsestraat. De open lesweek: ideaal voor als je een instrument wil gaan spelen, maar nog niet goed weet welk. Je houdt van zingen maar hoe gaat dat in een les? Je wil gitaarspelen maar ben je al oud genoeg? Kom kijken en proberen, alle lessen zijn deze week vrij toegankelijk, je kunt vragen stellen aan de docenten en als je een instrument wil proberen kun je een afspraak maken voor een gratis proefles. Natuurlijk zijn je ouders en vriendjes ook van harte welkom. Geef het komende cursusjaar een geweldige invulling aan je vrije tijd. Kom op 25 mei genieten en laat je inspireren door al het spannends dat het Centrum voor de Kunsten te bieden heeft! Zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur open dag op de Nieuwe Markt. Bij slecht weer is er een alternatieve locatie: CvK muziek, Burgerhoutsestraat 23. Aansluitend open lesweek van 27 t/m 31 mei op Centrum voor de Kunsten muziek, Burgerhoutsestraat 23, telefoon 0165-544750. Kijk voor de laatste info op www.cvkroosendaal.nl.

Zondag 26 mei: Open Dag Centrum voor de Kunsten beeldend

Op zondag 26 mei van 14.00 tot 16.00 uur wordt de open week van het Centrum voor de Kunsten beeldend ingeluid. Er is een tentoonstelling met werken die door cursisten het afgelopen jaar zijn gemaakt en overal in het gebouw zijn workshops en demonstraties van de verschillende cursussen. Tijdens de open week, van maandag 27 mei t/m zondag 2 juni, kan iedereen kennismaken met de reguliere lessen. Gewoon even binnenlopen, om een indruk te krijgen van de manier van werken bij beeldend. Onze docenten zijn graag bereid om je vragen te beantwoorden en je te adviseren over je cursuswensen. Sommige (korte) cursussen zijn al gestopt, dus als je er zeker van wilt zijn of de cursus van je keuze in de open week gegeven wordt, neem dan telefonisch contact op met de administratie. Meer nieuws en informatie over cursussen en andere kunstzinnige activiteiten kun je vinden op onze website: www.cvkroosendaal.nl.

Zondag 26 mei van 14.00 – 16.00 uur open dag; van 27 mei tot en met 2 juni open week Centrum voor de Kunsten beeldend, Nieuwstraat 37, telefoon: 0165-551575