DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Gemeenten Woensdrecht en Steenbergen onthalen Roparun tijdens Pinksterweekend

Het Pinksterweekend (18-20 mei) staat ook in de gemeenten Woensdrecht en Steenbergen in het teken van de Roparun. Op 18 mei gaan 328 teams van start in Parijs en Hamburg en lopen, in estafette, in twee dagen naar Rotterdam. Op maandag doorkruisen de teams de gemeenten Woensdrecht en Steenbergen. In de aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. De opbrengst van de Roparun gaat naar goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

 

Henk van der Velde, voorzitter Stichting Roparun Palliatieve Zorg: “De Roparun is een groot evenement. Het is prachtig dat ook dit jaar zoveel mensen zich hier belangeloos voor inzetten. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, dat is meer dan anderhalve marathon. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen, waaronder twee fietsers die de lopers begeleiden. Dat betekent dat er ruim 8.000 mensen ‘onderweg’ zijn van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Om de organisatie in goede banen te leiden zijn er meer dan 400 vrijwilligers actief. En natuurlijk kunnen we niet zonder de steun van de gemeenten waar de Roparun doorheen komt. Ik hoop dat ook de inwoners van gemeenten Woensdrecht en Steenbergen de Roparunteams een warm onthaal geven”.

Route

Tijdens de Roparun zijn alle teams via www.roparun.nl live te volgen. Alle informatie over de doorkomsten in de diverse steden, gemiddelde snelheid van de teams en de verwachte aankomsttijd in Rotterdam is op de website te vinden.

Opbrengst

“Vorig jaar bracht de Roparun ruim 5,5 miljoen euro op. Daarmee ondersteunen we ruim 100 goede doelen in hun belangrijke werk dat ze verrichten voor mensen met kanker. Het zijn allemaal doelen die helpen ons motto waar te maken: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”, aldus Van der Velde.

Over de Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 51 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Op zaterdag 18 mei 2013 start in Parijs en Hamburg de 22e editie van de Roparun. Op 20 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.