DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Zv Heerle en FC EL fuseren op weg naar de eredivisie

Ze hebben de lat hoog gelegd: de eredivisie. Om dat doel te bereiken hebben zaalvoetbalvereniging Heerle en Futsalclub EL uit Etten-Leur deze week een fusiecontract ondertekend.

 

In het nieuwe seizoen komt hun eerste team uit in de Topklasse en de fusieclub weet zich nu al verzekerd van topspelers als Michael Thijs (Eindhoven), Bunyamin Karahan en Hakan Aksoy (beiden Bunga Melati in Tilburg). Aangevuld met de beste spelers van Zv Heerle en Fc EL moet het een ploeg worden die in staat is om het kampioenschap binnen te halen en door te stoten naar de landelijke top. Het toekomstige eerste team telt spelers uit het gebied tussen Bergen op Zoom en Breda. Voorzitter Bedel Karahan van Fc EL en voorzitter Jan van Loenhout van Zv Heerle tekenden deze week in het restaurant van sporthal ‘De Omgacnk’ in Wouw de fusieovereenkomst van de beide verenigingen. Dat gebeurde onder het toeziend oog van Fred van den Heuvel, de KNVB-competitieleider van het zaalvoetbal. ,,We willen niet alleen op deze manier een team samenstellen dat landelijk zaalvoetbal kan spelen. We willen ook de vereniging bestuurlijk versterken”, geeft Karahan aan. Hij trekt zich terug als voorzitter en wordt trainer van het team. Hij beschikt samen met Said Ouasti over TC2-trainingspapieren en daarmee wordt voldaan aan de landelijke eisen. ,,De ploeg draait nu mee in de middenmoot en meer zit er op dit moment niet in”, geeft Van Loenhout aan, ,,In Wouw hebben we spelers die niet graag reizen voor een uitwedstrijd. Dan zit verdere groei er niet in. Door de fusie wordt dat heel anders.” De beide teams maken nog wel de competitie in hun eigen klasse gewoon af en pas vanaf het nieuwe seizoen komen de gefuseerde teams in het veld. De nieuwe club telt straks tien ploegen: vijf seniorenteams, één damesteam en vier jeugdploegen. De thuisbasis wordt sporthal ‘De Omganck’ in Wouw met daarbij de opmerking dat de jeugdspelers uit Etten-Leur gewoon in het Nieuwe Turfschip in Etten-Leur kunnen spelen.

Fusiebesprekingen

Ruim een half jaar geleden wisselden de beide voorzitters voor het eerst van gedachten over het samengaan van de clubs. De besturen en de leden werden gepolst en er kwamen alleen maar positieve geluiden. Ook de sponsoren waren meteen enthousiast, temeer omdat ze op die manier ruimer aandacht in de regio krijgen. Veel cultuurverschillen verwachten de beide besturen niet in het veld. ,,Het zijn allebei aanvallende ploegen en in beide ploegen zitten zowel allochtone als autochtone spelers. En de meeste spelers kennen elkaar ook, omdat ze ook wel eens in het regioteam gespeeld hebben”, weet Bedel Karahan. Meteen werd ook het bestuur versterkt. Dat telt vanaf het komende seizoen zeven leden, waaronder twee dames. Er komen ook commissies die het bestuur moeten ondersteunen. De jeugd wordt in de toekomst nog beter begeleid, zodat die afdeling de kweekvijver wordt voor nieuw talent in de toekomst. ,,Zowel in Wouw als in Etten-Leur gaan we met de jeugd trainen. In Etten-Leur werd dat al gedaan, maar voortaan gebeurt dat ook in Wouw”, zegt Jan van Loenhout. Bang dat men het Etten-Leurse publiek gaat verliezen, is de club niet. ,,In het Nieuwe Turfschip heerst geen echte zaalvoetbalsfeer. De vijftig toeschouwers die we nu hebben, zijn echte fans, die komen beslist ook naar Wouw”, weet de Ettense voorzitter te vertellen.