DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Rikken in Moerstraten

 Op zondag 21 april is de laatste rikmiddag van het negende seizoen in café de Bakker gehouden. Tot op het laatste moment waren er vijf kanshebbers op de overwinning in het eindklassement en dus bleef het spannend.

 

Tenslotte bleek Theo Knop met 676 punten toch een voorsprong te hebben van slechts zeventien punten op de gelijk geëindigde (!!) Janus Dam en Cees Palings. Met slechts twee punten daarachter kwam Janus van Etten en Ad Matthijssen eindigde verdienstelijk op de vijfde plaats met 633 punten. Een prachtig einde van een prachtig seizoen, want de deelname was weer groter ten opzichte van het vorige jaar!

De afgelopen maanden kwamen vele liefhebbers van het rikken naar café de Bakker. Op zondag 17 februari werd de hoofdprijs in de wacht gesleept door Janus van Etten met een totaal van 122 punten en daarmee bleef hij ruimschoots voor op Riet Uitdehaag met 112 punten. Gedeeld derde werden Sjaan van Veldhoven en Tamara Dingemanse met 111 punten. Daarachter kwamen kort na elkaar Willy Jaspers met 107 punten, Jan Baselier met 106 punten, Tonny Goorden met 103 punten en Walther Jansen met 101 punten. Piet Dekkers en Ad Visser eindigden met 97 punten en Janus Dam en Chris van Meel met 95 punten. Vanwege de hoge opkomst konden nog meer mensen een prijs afhalen. Dertiende werd Cor Dam met 93 punten vóór Leon Dingemanse en Rini Pellis met 92 punten. Daarna was het de beurt aan de blije en opgetogen Paul Ooms met 90 punten, die Jan van Meel en Marie van Loon met 88 punten voorafging. De laatste prijswinnaar heette Betsie van Meel met 86 punten. De hoogste serieprijs was voor Janus van Etten met 55 punten, terwijl de poedelprijs heel verdiend ging naar Annie Bovée met een zeldzame 0 punten.

Op zondag 17 maart was de opkomst iets minder, maar nog altijd goed voor zeven tafels. Nu was de winst voor Theo Knop met 121 punten vóór Jan van Meel met 117 punten en Ad Visser met 115 punten. Vierde werd Janus van Etten met 113 punten en direct daarachter kwam Cor van Meel met 111 punten. Toen was er een gat. Met 102 punten werd Ad Matthijssen zesde vóór Marie Baselier met 100 punten. Ex aequo werden Jan Bakx en Walther Jansen achtste met 95 punten. De overige prijswinnaars waren Ad Buermans met 93 punten, Connie Jaspers met 90 punten en tenslotte ex aequo met 89 punten Cor Dam, Kees Palings en Dien Dekkers. Deze keer was de hoogste serieprijs voor Ad Buermans met 57 punten en kreeg Piet Dekkers de poedelprijs met 10 punten.

En toen kwam de laatste speeldag op 21 april jl. Winnares werd met een mooie 132 punten de vitale Sjaan van Veldhoven, die daarmee Dien Dekkers met 123 punten ver voorging. Daarachter eindigde met 112 punten Annie Bovee zeer verdienstelijk als derde. Vervolgens kwamen Christ van Meel en Toon Suijkerbuijk met 109 naar voren om hun prijs af te halen. Als zesde eindigde Ad Visser met 107 punten vóór Marie Baselier met 106 punten, Connie Jaspers met 104 punten, de altijd degelijk kaartende Rini Pellis met 100 punten, Koos Heijnen met 99 punten en Janus van Etten met 97 punten. De kansrijke Ad Matthijssen haalde nu maar 96 punten en was daarmee één punt beter dan Kees Bovee en drie punten beter dan Tonnie Goorden. Omdat iedere deelnemer een prijs kreeg, konden vervolgens Ad Buermans en Riet Uitdehaag met 92 punten naar voren komen, daarna Marie van Loon en Cor van Meel met 87 punten en tenslotte het echtpaar Gonnie en Janus Dam met 85 punten. De andere prijswinnaars waren Cor Dam met 84 punten, Jac Elst met 82 punten, Willy Jaspers en de altijd blije Paul Ooms met 80 punten, Jan Baselier met 78 punten, Theo Knop dit keer maar met 77 punten, Piet Dekkers met 73 punten, en Bets van Meel met 70 punten. Daarna was het de beurt aan de mensen, die deze dag duidelijk in een dip zaten. Op de negentwintigste plaats eindigde Marian Visser met 62 punten vóór Kees Mies met 60 punten, An Boden met 52 punten, Kees Palings met 51 punten, Harrie Uitdehaag met 49 punten en als laatste Jan van Meel met 43 punten. Heel indrukwekkend was de serieprijs met 76 punten voor winnares Sjaan van veldhoven, terwijl de poedelprijs met 6 punten ging naar de altijd blije Paul Ooms.

Uitbater Ad sloot de middag af met de mededeling dat het tiende seizoen zal worden ingezet op zondag 22 september. De volgende data zijn dan 20 oktober, 17 november en 22 december. Tevens vertelt hij dat hij vanwege het kaartdecennium het komende jaar met verrassingen wil komen!!! Dat zorgde weer voor genoeg gespreksstof en bij het afscheid voor een: “Tot de 22e september”!