DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Brabantse kampioenschappen in Wouw krijgen steeds meer vorm

De hippische wereld in Brabant maakt zich op voor de kampioenschappen in Wouw. De voorselecties starten deze maand en lopen door tot in augustus. De kampioenschappen vinden dit jaar plaats in de weekenden van 10 en 11 augustus (pony’s) en 17 en 18 augustus (paarden) in Wouw.

 

Tachtigjarig jubileum

De Brabantse Kampioenschappen Outdoor worden dit jaar georganiseerd door paardensportvereniging (PSV) Wouw Vooruit, in samenwerking met ponyclub Wouw Vooruit en de Wouwse Aanspanningen. Voorzitter Frank Calon van PSV Wouw Vooruit vertelt: "Dit jaar bestaat onze vereniging tachtig jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseren we de kampioenschappen. Bovendien is het al jaren geleden dat de kampioenschappen in West Brabant plaatsvonden".

Vrijwilligers en sponsors

Een enthousiaste groep vrijwilligers werkt al maanden aan de voorbereidingen van de kampioenschappen. Inmiddels krijgen de kampioenschappen steun van verschillende organisaties, waaronder de gemeente Roosendaal. "Om het evenement tot een succes te maken, zijn we op zoek naar nog meer vrijwilligers en sponsors die een steentje bij willen dragen. We rekenen dan ook op de bereidwilligheid van inwoners en bedrijven om dit unieke evenement mogelijk te maken", aldus Frank Calon.

Locatie is bekend: Bulkstraat

De kampioenschappen vinden plaats aan de Bulkstraat in Wouw. De familie Van der Steen heeft hiervoor 25 hectare grasland beschikbaar gesteld. Zo’n groot terrein is nodig omdat het evenement maar liefst 10.000 bezoekers en deelnemers telt en meer dan 3.500 paarden en pony’s. Daarnaast vindt op dit terrein op woensdag 14 augustus de regionale selectie voor het Rabo Talentenplan plaats samen met de Belofte training. Uiteraard heeft PSV Wouw Vooruit veel waardering voor de medewerking van de familie Van der Steen aan het evenement.

Melkbussen met schort

Een aantal vrijwilligers heeft onlangs de twee melkbussen langs de A58 aangekleed met oranje schorten. Tino Joris van de commissie PR legt uit: "We willen met deze actie de Brabantse Kampioenschappen bij een breed publiek onder de aandacht brengen. De kleur oranje verwijst naar het koningsjaar, naar het logo van de KNHS en het jubileumlogo van onze vereniging". Voor de kampioenschappen is een speciale website gemaakt waarop actuele informatie over het evenement te vinden is (www.bk2013.nl).