DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Wouw heeft VVV-post op prachtige locatie

De nieuwe VVV-post in Wouw is vorige week geopend op een superlocatie: schuin tegenover de kerk op de hoek van de Markt en de Bergsestraat. Directeur Inge van Aalst van de Roosendaalse VVV en Mariëtte Gonzalez-Dekkers die de VVV-post in Wouw gaat leiden zijn allebei trots op en dolenthousiast over de nieuwe locatie.

 

Tijdens de opening voerde de VVV-directeur kort het woord en ging kort in op de geschiedenis van de VVV in Wouw. ,,Nadat de Primerawinkel in de Bergsestraat werd verbouwd, was daar geen ruimte meer voor de VVV. De Dorpsraad is toen op zoek gegaan naar een nieuwe locatie en die hebben we gevonden op deze unieke locatie”, vertelde Van Aalst. Het klikte meteen met Mariëtte Gonzalez-Dekkers die op de Markt ook eetcafé ‘In den Veehandel’ uitbaat. Zij had ondertussen ook contact met heemkundekring ‘De Vierschaer’ en daardoor kon een mooie combinatie gemaakt worden. In het ene deel van het vroegere winkelpand zit nu de VVV en in het andere deel is de heemkundekring ondergebracht. ,,Ik heb eigenlijk altijd al iets willen doen in die richting. Wouw moet meer gaan leven, het dorp moet meer samenwerken om de naam naar buiten te dragen, want we hebben zoveel moois te bieden. De Markt moet bijvoorbeeld een bruisend centrum worden, waar toeristen neer kunnen strijken, fietsers even kunnen rusten en de Wouwse bevolking elkaar kan ontmoeten”, vertelt een enthousiaste Mariëtte Gonzalez. Zij wil van het VVV-pand een ontmoetingspunt maken voor die toeristen, toevallige bezoekers en voor de Wouwse bevolking. In het pand is een enorme fotowand gemaakt door vrijwilligers van de Dorpsraad en de Wouwse fotoclub leverde de afbeeldingen. Met de tekst ‘Welkom in Wouw’ en foto’s van de kerk, de molen, het beekdal, het kasteeltje in Plantage-Centrum, de geraniummarkt, Smakelijk Wouw en de Wouwse boer wordt Wouw in één oogopslag in beeld gebracht. ,,Het is werkelijk heel mooi geworden. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om er een smaakvol geheel van te maken”, meende de VVV-directeur bij de opening van het pand. De nieuwe voorziening is op maandag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag 9 juni tijdens de braderie kan iedereen er ook terecht. Dan kan ook het heemhuis bezocht worden. Mocht de post gesloten zijn, dan kan men ook terecht in het naastgelegen eetcafé. Behalve Mariëtte Gonzalez-Dekkers komen er ook vrijwilligers die op bepaalde uren de helpende hand bieden.

Materiaal

In de nieuwe VVV-post komt veel materiaal dat ook in Roosendaal verkrijgbaar is, maar ook specifieke Wouwse zaken, zoals boekjes met wandelroutes, informatie over verblijfaccommodatie en fietsroutes. ,,Er komt ook een wand, waarop verenigingen hun activiteiten aan kunnen kondigen, maar mensen mogen ook hun artistieke producten exposeren en verkopen. Het moet echt iets van het dorp worden”, filosofeert Mariëtte haar ideeën. Ze heeft inmiddels plannen om een Wouws T-shirt te maken, om cadeaupakketjes samen te stellen en om een Wouws arrangement te maken door verschillende activiteiten te bundelen. ,,Neem nou het grafisch museum van Harry Schalken. Dat is een schitterend museum als je dat kunt combineren met een drankje en een hapje en misschien een wandeling door het dorp of een fietstocht, dan kun je daar mensen toch mee naar het dorp trekken”, geeft ze als voorbeeld. Ook korenmolen ‘De Arend’, het landgoed Wouwse Plantage en de magistrale Lambertuskerk met wereldberoemde beelden moeten meer uitstraling en bezoekers krijgen, vinden de beide dames. Wat dat betreft is er nog potentie voldoende in het dorp. ,,De combinatie met de heemkundekring is een hele goede, want de historie past natuurlijk prima bij het Wouwse DNA. Het moet allemaal nog wat groeien, maar ik zie dat helemaal zitten. We hebben niet alleen de dynamiek van de stad, maar ook van de dorpen en een heel mooi buitengebied. De bossen van Wouwse Plantage en het landgoed zijn wat dat betreft uniek te noemen”, is ook de mening van Inge van Aalst.