DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

8ste editie WouwseGouden Steprace (met nieuw onderdeel Truck-Trekken)

De steprace is inmiddels een begrip in Wouw en omstreken. Lionsclub Wouw organiseert dit jaar voor de achtste keer de Wouwse Gouden steprace voor een goed doel. Dit jaar heeft Lionsclub Wouw het regionale ontmoetingscentrum “Het Getij” als goed doel gekozen. “Graag geven we hen een steuntje in de rug voor het goede vrijwilligerswerk ten behoeve van mensen met kanker en hun naasten”, zo meldt clubpresident Ad Nieuwlaat.

 

Het Getij is een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker en hun naasten met het doel om mensen opvang en steun te bieden in een verwarrende en emotioneel zware periode. Het Getij is dan ook een plek waar men contact kan leggen met mensen die uit ervaring weten wat men doormaakt. Er zijn twee vestigingen van het Getij in Bergen op Zoom en Ossendrecht. In deze inloophuizen is altijd een gastvrouw of gastheer aanwezig om mensen wegwijs te maken en zij bieden een luisterend oor indien hiertoe behoefte is. Voor nadere informatie verwijzen we graag naar www.inloophuishetgetij.nl

Meer dan 16 teams van zowel dames als heren zullen op 15 september tussen 13.00 en 17.00 uur de strijd aanbinden om de wisseltrofee, een gouden step. Op dit moment is de step in handen van Van den Heuvel uit Roosendaal. Traditiegetrouw beginnen de manches voor café-zalen Donkenhof aan de Roosendaalsestraat in Wouw.

Een nieuw competitie element wordt tussen de steprondes ingebracht. Lionsclub Wouw introduceert het kampioenschap Truck-Trekken. In teamverband zo hard en snel mogelijk aan een 3-tonner trekken en sleuren tot over de eindstreep. Het team dat er de minste tijd voor nodig heeft mag zich kampioen Truck-Trekken noemen. Een team bestaat uit 3 personen, maximaal aangevuld met 2 reserves. Twee teams van 3 trekkers naast elkaar met elk een op 3 ton afgewogen truck. “Dat wordt vast een spektakel”: geven de initiatiefnemers aan.

Interesse gewekt? Wil je met een team je aanmelden om de krachten met anderen te meten? Dan kan dat via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie kunt u vinden op www.steprace-wouw.nl.

De middag wordt opgeluisterd met muziek, een optreden van Street Dance Kids en een dj. De toeschouwers kunnen gebruik maken van een barbecue om de inwendige mens te versterken. Om 17 uur worden de prijzen uitgereikt en begint een afterparty. Opgeven kan via de website www.steprace-wouw.nl. De steprace kan alleen mogelijk worden gemaakt door de inzet van onze sponsoren. Naast een groot aantal enthousiaste bedrijven die de steprace steunen heeft deze editie van de steprace een drietal gouden sponsoren:; vd Heuvel bedrijfswagens, CafeZalenDonkenhof en De Kok Staalbouw. Lionsclub Wouw bedankt alle sponsoren voor hun bijdrage aan deze steprace.