DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Traditionele kermisafsluiting krijgt Roosendaals tintje

De traditioneel drukbezochte vuurwerkshow ter afsluiting van de Roosendaalse kermis wordt dit jaar, voor het eerst in de geschiedenis, geregeld door een lokaal bedrijf. De eer behoort aan het Roosendaalse, Vesta Vuurwerk.

 

“Het vuurwerk wordt ieder jaar druk bezocht en daarom brengt het wel een gezonde spanning met zich mee”, vertelt Patrick Jansen, mede-eigenaar van Vesta Vuurwerk. “We hebben afgelopen jaren wel veel ervaring opgedaan met onze jaarlijks terugkerende vuurwerkshow. Het is een eer om het eerste Roosendaalse bedrijf te zijn dat deze traditie mag voortzetten. We gaan er daarom ook een extra groot spektakel van maken.”

Het vuurwerk wordt afgestoken op donderdag 12 september. Op het dak van de parkeergarage Roselaar wordt om 22:00 het vuurwerk ontstoken. Vesta Vuurwerk werd drie jaar geleden opgericht door Patrick Jansen en Rick Klaassen. Naast de jaarlijkse verkoop van vuurwerk begon het bedrijf vanaf jaar één met een zeer succesvolle vuurwerkshow. Deze is inmiddels uitgegroeid tot een heuse pyro-musical waar enkele duizenden mensen op afkomen. Het bedrijft sponsort daarnaast diverse maatschappelijke activiteiten als de intocht van sinterklaas en enkele carnavalsactiviteiten door middel van special effects.