DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

De Krant Wouw 19 september 2013 (694) De Krant Wouw 19 september 2013 (694)

Stichting De Luchtballon in zwaar weer

In tegenspraak met berichten die op social media circuleren is Stichting De Luchtballon niet failliet! Al bijna 30 jaar weet Stichting De Luchtballon haar doelstelling “het organiseren van therapeutische vakantie kampen voor kinderen en jongeren met astma, eczeem en voedselallergie” te realiseren. Daarbij is ca. 12 jaar geleden met vol enthousiasme gestart om op het toen net verworven terrein een permanente accommodatie te realiseren waarmee naast de organisatie van therapeutische kampen er ook een exploitatie beoogd werd ten gunste van de doelstelling van de Stichting.

Lees meer...

Hospice Roosdonck opent haar deuren voor publiek

Hospice Roosdonck is nu ruim een jaar in gebruik. Een mooie locatie, waar privacy, rust, veiligheid, warmte en kwaliteit van leven voorop staan. Op 12 oktober, de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg, kan iedereen die belangstelling heeft een kijkje komen nemen in Roosdonck. Een hospice van en voor de regio Roosendaal.

Lees meer...

Brabantse Humor Bij Podium Kloosterhof

BRABANT PLAT zaterdag 19 oktober om 20.15 u in Hoogerheide De vakanties zijn voorbij en de dagen worden ondertussen ook alweer merkbaar korter. Hoogste tijd derhalve voor het populaire humorgezelschap Brabant Plat voor de start van een nieuw en lang tournee seizoen. En er is goed nieuws voor de liefhebbers van de Brabantse humor, want dit jaar komt Brabant Plat eindelijk ook weer naar Hoogerheide. Op zaterdag 19 oktober speelt de groep een avondvullende voorstelling voor Podium Kloosterhof en dat belooft

Lees meer...

Inloopavond Project Cruijslandse Kreken Steenbergen

In de gemeente Steenbergen bevindt zich natuurgebied Cruijslandsche Kreken. Dit gebied heeft een natuurdoelstelling. Waterschap Brabantse Delta heeft, samen met andere partners zoals gemeente Steenbergen, Dienst Landelijk Gebied en de Provincie Noord-Brabant, de taak om hier een ecologische verbindingszone te realiseren, beek- en kreekherstel uit te voeren en water vast te houden. Daarnaast zorgt het waterschap ervoor dat de waterkwaliteit in het gebied verbetert, wat de ontwikkeling van flora, fauna en de omgeving ten goede komt. Dit alles gebeurt onder de naam ‘project Cruijslandse Kreken’; een project dat in verschillende fasen uitgevoerd wordt.

Lees meer...

Kinderboekenweek 2013

De Kinderboekenweek heeft jaarlijks een ander thema. In 2013 is het thema Sport en Spel met als motto: Klaar voor de start! Sporten brengt overwinningen, nederlagen, hoogte- en dieptepunten. Sporten is spannend, leerzaam en het vormt ons deels tot wie we zijn. Dit levert stof tot mooie verhalen, die zelfs de minder frequente lezer zullen boeien.

Lees meer...

EDITIE: 19 SEPTEMBER 2013 (694)