DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

“La Douce France” in Salo Dell’Arte

Op zondagmiddag 27 oktober is er Franse sfeer in de Salon Dell’Arte met ‘La Douce France’, een programma met Franse chansons door Rolf van Rijsbergen, Pauline du Bois en Eddy van Dijken.

 

Dit trio neemt u graag muzikaal mee naar Frankrijk. Ze presenteren een vrolijk, gevoelig en ontroerend concert gebaseerd op de mooiste Franse chansons. Door de prachtige vertolking van de zangers en de pianist van vele bekende chansons beleeft u via Edith Piaf, Charles Aznavour, Jacques Brel en vele andere chansonniers plus een paar verrassende uitstapjes, een feest der herkenning.

Rolf van Rijsbergen (bariton) kreeg zanglessen van Edvard Kraeder, Max van Weegberg en Pat Gideon. Rolf maakt samen met Jeroen Phaff en Rein Kolpa deel uit van Forte. Zij brengen met name Nederlandse hits, die zij qua outfit in een Italiaans maatpak hebben gestoken. Verder maakte hij deel uit van diverse ensembles en solistenrollen in grote musicals in binnen/buitenland. Hij zingt ook in opera en operette en acteert.

Pauline du Bois (mezzo sopraan) studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie waar ze afstudeerde met een specialisatie in Moderne dans, Jazz en Tap dans. Ze kreeg zanglessen van Jeanne Companjen en Maria Rondèl. Pauline speelde in diverse musicals, cabaret en Abba bootleg groep Voulez Vous. Naast uitvoerend artiest is Pauline ook veel werkzaam als docente en choreografe bij onder andere de Rotterdamse Dansacademie, Holland Dance Festival in de vakken Jazz, Tap, Modern en Show-Musical dans.

Eddy van Dijken studeerde af aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag als pianoleerling van Theo van der Pas. Tegelijkertijd voltooide hij zijn studie waldhoorn bij Piet Schijf. Als hoornist speelde hij in de meeste Nederlandse orkesten alsmede in het Arthur- en Schönberg Ensemble. Gedurende ruim 30 jaar was hij eerste hoornist van het Nederlands Balletorkest. Tegelijkertijd trad hij veelvuldig op als pianist, o.a. als solist bij het Nederlands Dans Theater en Het Nationale Ballet. In Nederland en vele Europese landen. Eddy was muzikaal leider van de musical “De Fantasicks” en is jarenlang vaste pianist geweest bij Holland Symfonia.