DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Amsterdam-Dakar Challenge

Op 2 november 2013 beginnen Richard van der Kamp en Ramon Bartels, twee enthousiaste jongens uit Heerle, met hun Nissan Patrol uit 1984 aan de Amsterdam-Dakar Challenge. Een tocht van bijna 7000 km door negen landen, waarvan het grootste gedeelte wordt afgelegd door de ruige zandvlakte van Afrika.

 

 

“Na 23 dagen willen we samen met de andere deelnemers de finish in Dakar bereiken. Echter zijn wij de afgelopen week op het geweldige idee gekomen om de rit af te gaan leggen met een vouwwagen van 1973 achter de jeep. Dit zal voor een extra grote uitdaging zorgen met als beloning een beter slaapcomfort. Het uiteindelijke einddoel voor ons ligt nog zo’n 300 km ten zuiden van de finishlijn. We rijden dan door naar de plaats Banjul in Gambia. In Banjul nemen we afstand van onze auto en wordt deze afgestaan aan een goed doel. Wij willen een extra bijdrage aan de Stichting Kinderhulp Gambia leveren. Daarna zullen we met een voldaan gevoel en een flinke portie levenservaring als bagage terug naar Nederland vliegen”. De Stichting Kinderhulp Gambia is in 2003 opgericht door een Nederlands echtpaar. Zij zetten zich samen met hulp van anderen in voor de kinderen om de basisvoorzieningen, zoals scholen, gezond voedsel, kleding en medicijnen goed geregeld te krijgen. Meer informatie over deze stichting is te vinden op www.kinderhulpgambia.nl.

Ramon en Richard, 22 en 23 jaar, kennen elkaar al vanaf de periode van hun eerste gang naar de basisschool. Vanaf de middelbare school zochten ze elkaar in de avonden en weekenden op om te sleutelen aan brommers, motoren en auto’s. Vooral het uittesten en zoeken naar toepasbare mogelijkheden is voor hen iedere dag weer een uitdaging. Nu wordt hun jarenlange wens om mee te doen aan deze Amsterdam-Dakar Rally eindelijk werkelijkheid. “Gelukkig hebben we in overleg met onze werkgevers voor de maand november onbetaald verlof geregeld. Na lang zoeken hebben we een paar maanden geleden uiteindelijk een geschikte auto in Friesland kunnen aanschaffen. Met deze rechtsgestuurde verlengde Nissan Patrol diesel durven we deze reis wel aan. Motorisch klinkt hij in elk geval nog goed, het kraken van de veren zullen we maar even achterwege laten. Toch zullen we de belangrijkste reserve onderdelen zoals startmotor, riemen, banden e.d. moeten meenemen”. De auto is inmiddels voorzien van een frisse goed herkenbare Nederlandse oranje kleur, evenals de Paradiso vouwwagen. Met de oranje combinatie vormen Richard en Ramon het team “The Sandmen”. Meer informatie over ons doel en activiteiten is te vinden op de website www.the-sandmen.com. Op deze site wordt tijdens de reis een reisverslag bijgehouden. Momenteel wordt er nog hard aan de site gesleuteld en zijn we bezig om tijdens de reis een live GPS verbinding online te zetten! “We hopen nog enthousiaste sponsors te vinden, die vertrouwen in ons hebben en achter ons initiatief staan. Met hun hulp of bijdrage lukt het ons gegarandeerd de wagen compleet in orde en geschikt te maken! Hierbij denken we bijvoorbeeld aan de aanschaf van jerrycans, communicatiemiddelen, het realiseren van een degelijke imperial op het dak voor de diverse bagage e.d. In overleg met welwillende bedrijven krijgt hun bedrijfslogo een mooie plek op de auto. Wij zijn altijd bereid om in een nader gesprek meer te vertellen over onze reis naar Dakar. Ook voor particulieren, voor ons “vrienden van The Sandmen”, is het mogelijk om een bijdrage te leveren, op materieel gebied of als steun aan de stichting. Op onze website hebben we een benodigdhedenlijst gemaakt waar u ons mee zou kunnen helpen. Let op! De spullen die wij zoeken hoeven absoluut niet nieuw te zijn, gebruikt is minstens even goed. Ga dus allemaal nog eens een keer de schuur in of de zolder op en kijk wat u nog heeft liggen! In overleg kunt u als vriend van The Sandmen vermeld worden op onze vouwwagen!” Voor belangstellenden en eventuele sponsors zijn Ramon en Richard te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..