DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Programma MFC De Kloosterhof

Zaterdag 30 november 20.15 uur in MFC de Kloosterhof te Hoogerheide Muziek: Schots/Iers; Celtic Folk OGHAM en SCHOTLAND

 

Spetterend concert met de superenthousiaste Schotse folkgroep ‘OGHAM’ Geïnspireerd door Ogham nemen heel wat Oghamfans een kijkje in Schotland en vaak ook in hun hometown aldaar, Killin. Je hoeft er niet geweest te zijn om er over mee te kunnen praten. Dat bewijst deze avond! Jaarlijks bezoekt Ogham Schotland voor een serie optredens. Recent nog met een succesvol optreden in de prestigieuze Queen’s Hall in Edinburgh. Hoe is het allemaal begonnen? Wat zijn de inspiratiebronnen voor Ogham? Wat verklaart hun tomeloze liefde voor Schotland? Met foto’s, filmpjes en anekdotes en natuurlijk vooral met heel veel muziek krijgt u vanavond op al deze vragen antwoord! Ogham brengt op een unieke en eigentijdse wijze vooral Schotse volksmuziek, afgewisseld met Ierse en zelf gecomponeerde nummers. De thema's zijn liefde en drank, oorlog en strijd, koningen en zwervers, ketellappers en clanleiders. Niemand zit stil bij de jigs, reels, strathpeys en hornpipes . . . Uiteindelijk gaat elke zaal plat, geeft ieder publiek zich volledig over, raakt iedereen in de ban van Ogham! OGHAM: Gegarandeerd een geweldig, aanstekelijk concert! Haste ye to Ogham!

Entree 15 euro incl pauze drankje

Vrijdag 13 december 20.15 uur

Toneel Theaterproductiehuis Zeelandia speelt ‘DE UITVRETER’ van NESCIO

Weer een intrigerende, bijzondere productie van dit bijzondere theaterproductiehuis. “Behalve de man die de Sarphatiestraat de mooiste plek van Europa vond, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter.” Zo begint Nescio het verhaal over Japi, een bijzondere man die op het eerste gezicht een profiteur lijkt, een flierefluiter. Iemand die andermans sigaren oprookt en pakken koopt die hij nooit betaalt. Op zijn tochten wordt Japi aangetrokken door het water en zo komt hij vaak in Zeeland, vooral in Veere. Later heeft hij wel een baan, maar hij kan niet aarden in de burgermaatschappij. “Ik ben niks en ik doe niks. Eigenlijk doe ik nog te veel. Ik ben bezig te versterven.” Nescio is een van de meest inspirerende schrijvers uit de vorige eeuw. De unieke taal van Nescio leent zich uitstekend voor een theatrale vertelling. Een aangrijpend verhaal dat een groot publiek zal aanspreken! Maak deze schitterende toneelavond mee!

Kaarten zijn te bestellen via tel.nr.0164-620221 (evt. voicemail inspreken), bij MFC de Kloosterhof of via onze website: www.podiumkloosterhof.nl (ook voor meer actuelere informatie over al onze voorstellingen) en onze E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..