DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Intocht Sint Welberg

Nog een paar nachtjes slapen en dan arriveert Sinterklaas samen met honderden Pieten in Nederland. Dus poets je schoentje maar goed op, want Americo staat al te trappelen van ongeduld in het ruim van Pakjesboot 12. Het liefst draafde hij nu al over de daken. Op zondag 24 november brengen Sinterklaas en Pieten een bezoek aan de Welberg om er samen met jullie een groot feest van te maken.

 

Voor de kinderen die voor de eerste keer Sinterklaas vieren op de Welberg, leggen we het allemaal nog een keertje uit. Om te beginnen gaan we op 24 november Sinterklaas samen ophalen. Dat vinden we wel zo gezellig. Om 13.00 uur vertrekken we onder leiding van de zwarte pietenband, samen met jullie en alle papa’s en mama’s, opa’s en oma’s vanaf parkeerplaats van de Vaert om Sinterklaas en de Zwarte Pieten te verwelkomen op de parkeerplaats van SC Welberg. Vervolgens maken we een wandeling over de Welberg, waarbij we door de volgende straten komen: Hoogstraat, Kapelaan Kockstraat, Corneliusstraat, Ambrosiusstraat, Wit-Kruis, Karthuizerstraat, van Nispenstraat, JFKennedystraat, Wit-Kruis, Corneliusstraat, Laurentiusdijk en Pastoor Kerckerstraat. Langs de kant van de weg staan natuurlijk al jullie papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, ooms en tantes die niet meelopen. Want Sinterklaas ziet alles en wie er niet bij staat, kan rekenen op een aantekening in het Grote Boek van Sinterklaas. We sluiten de middag af bij Gemeenschapshuis De Vaert, waar een gezellige feestmiddag voor de kinderen op het programma staat. De Welbergse diskjockey Ton Peeters van Metro Drive Inn zorgt voor de muziek. Ieder kind krijgt daar een zak snoep van Sinterklaas.

Belangrijk bericht voor de (groot)ouders:

Wanneer u (klein)kinderen heeft die niet op de Welberg wonen, maar wel mee feesten, dan kunt u dit doorgeven aan Paola van Terheijden tel. 06- 30511472. Dan weet de Sint precies hoeveel snoepzakjes hij nodig heeft.

Om ongeveer 16.00 uur zingen we “Dag Sinterklaasje” want dan moet de kindervriend weer naar kinderen in een ander dorp. Maar wij hebben dan nog alle tijd om verder te feesten, LET’S PARTY!!!

Bestuur Ontspanning voor Welberg