DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Expo Wonen in Verbeelde Idealen bij Bibliotheek VANnU

De Amsterdamse School in Rusland Vanaf vrijdag 5 april zal in de Centrale bibliotheek VANnU in Roosendaal de bijzondere tentoonstelling Wonen in Verbeelde Idealen van Museum Het Schip, het museum voor de Amsterdamse School architectuur en toegepaste kunst, te zien zijn.

 

De Amsterdamse School in Rusland; een reizende expositie. Museum Het Schip, gevestigd in Amsterdam, heeft in 2013 in het kader van het Nederland-Rusland jaar een expositie samengesteld over de Amsterdamse School en de relatie van deze stroming met Rusland. Het betreft een reizende expositie, die als eerste te zien was in de provincie Kuszbas/ Siberië en vervolgens is doorgereisd naar Moskou waar de tentoonstelling vanaf begin december 2013 tot en met januari 2014 te bezichtigen was in het architectuurmuseum MUAR.

Een bijzonder project

De tentoonstelling is onderdeel van een samenwerkingsverband tussen Museum Krasnaya Gorka in Kemerovo en Museum Het Schip met een speciaal doel: In Kemerovo bestaat een bijzondere Nederlandse wijk die daar in 1926/27 gebouwd is door de Nederlandse architect Han van Loghem. Het is de bedoeling om deze wijk onder de aandacht te brengen zodat de bouwwerken kunnen worden opgeknapt en in oude luister hersteld. Deze bijzondere tentoonstelling komt dit jaar naar Nederland en zal als eerste te zien zijn bij de bibliotheek in Roosendaal. Later dit jaar zal deze bovendien nog te zien zijn bij Museum Het Schip in Amsterdam. http://www.hetschip.nl/

Vanaf vrijdag 5 april te zien bij de Centrale Bibliotheek in Roosendaal, Markt 54a.