DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Kinderboerderij Minnebeek organiseert ponydag en meer

Op zondag 6 april staat bij kinderboerderij Minnebeek de pony centraal. De kinderboerderij heeft een leuke en leerzame middag in petto met een speurtocht en demonstraties van onder andere een hoefsmid en een paardentandarts. De kinderboerderij organiseert deze dag in samenwerking met kliniek Visdonk, hoefsmederij Van Nassau, Boerenbond Roosendaal, Buurtpreventie Minnebeek en Rosalia cosmetica.

 

Topverzorging

De pony’s en paarden worden ook deze dag natuurlijk op en top verzorgd. Zo komt de hoefsmid langs om de hoeven te bekappen en te beslaan. Het is indrukwekkend om te zien hoe het ijzer gloeiendheet uit de oven wordt gehaald en vervolgens gevormd wordt. Naast de hoeven wordt ook veel aandacht besteed aan het gebit. Een paardentandarts zal de tanden controleren en eventuele haken op de kiezen met een vijl keurig verwijderen. En ja, zorg er dan maar eens voor dat het paard je niet bijt. Ook daar heeft de paardentandarts een oplossing voor. Tijdens de ponydag kan er ook weer op de pony’s Brenda en Asella gereden worden en kun je meedoen met een speurtocht.

Voor elk wat wils

Pony’s staan 6 april centraal, maar er is veel meer te beleven. Kliniek Visdonk draagt die dag zorg voor de jaarlijkse konijnenenting. Het tarief is dan bijzonder voordelig, want voor 20 euro is je konijn geënt en volledig onderzocht door dierenarts Stijn. Buurtpreventie Minnebeek heeft bovendien een mini-rommelmarkt met als thema dieren. De opbrengst is voor het goede doel: de kinderboerderij. Tevens viert het team samen met de buurtbewoners het 1-jarig bestaan van buurtpreventie Minnebeek. Bezoekers kunnen bij de kraam ook informatie krijgen over buurtpreventie. Verder laat Jullienne van Blessings4you-Uganda zien hoe je van een oud tijdschrift prachtige sieraden kunt maken. Je krijgt de gelegenheid om zelf, met veel geduld, een kraal te maken. Ilse Jonkers gaat de New York Run lopen voor KIKA. Zij zal die dag glittertattoos zetten, wat hopelijk een mooi sponsorbedrag gaat opleveren.

Meer informatie

De activiteiten vinden plaats op 6 april van 13.30 uur tot 16.30 uur. Kinderboerderij Minnebeek is in beheer van Groenhuysen en is gelegen aan de Ambrozijnberg 202 in Roosendaal. Iedereen is van harte welkom. In verband met de verwachte parkeerdrukte, adviseren wij u niet met de auto, maar bijvoorbeeld met de fiets te komen. Voor meer informatie, neem een kijkje op www.facebook.com/KinderboerderijMinnebeek.

.