DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Fortissimo neemt deel aan Middelburg VÓLkoren

Op zondag 7 juni neemt Mannenkoor Fortissimo deel aan Middelburg VÓLkoren. Om 14.00 uur in de Oud-Katholieke kerk en om 15.00 uur in de Kloostergangen. Het koor brengt twee gevarieerde programma’s; stukken van o.a. Gallus, da Victoria, da Palestrina, de Vocht, maar ook Van Hemel, Sutton en Hilton. 

Jarenlang zette Fortissimo zich in voor het uitvoeren van hedendaagse composities en liet horen dat er niet alléén met populaire composities een enthousiast publiek voor het fenomeen mannenkoor muziek te vinden is. Onder leiding van Kristin Roland vernieuwt het koor het repertoire en werkt het voortdurend aan de kwaliteit.

Nog steeds is het koor op zoek naar vernieuwing, hetgeen altijd weer een verrassing is tijdens een concert.Middelburg VÓLkoren startte in 1999 en heeft zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld tot een volksfeest met duizenden bezoekers. En mét de publieke belangstelling nam ook de belangstelling van koren toe. Voor deze 17e editie schreven zich maar liefst 225 koren in, waarvan er 165 een plaatsje kregen. Koren in allerlei genres: klassieke koren en popkoren, meezingkoren en kleine ensembles, gospelkoren en shantykoren en nog véél meer! Deze koren zorgen voor een ongekend feestelijke sfeer in Middelburg. Op zo’n dertig locaties in de oude binnenstad (herkenbaar aan de beachvlaggen) verzorgen zij hun optredens: op zaterdagmiddag en -avond en op zondagmiddag. Hart van het festival is het Abdijplein, waar op zondag vanaf 16.45 uur de gezamenlijke afsluiting plaatsvindt. De toegang tot het festival is gratis. Op iedere locatie liggen programma’s gereed, maar uitgebreide informatie is te vinden op www.middelburgvolkoren.nl.