DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Lustrum editie Koos Moerenhout Classic belooft een waar spektakel te worden

Het belooft zaterdag 30 mei een drukke dag te worden in het centrum van Steenbergen, waar de Koos Moerenhout Classic van start zal gaan vanaf de Markt tussen 7.30 uur en 10.30 uur. Op de voorinschrijvingslijst prijken ondertussen al meer dan 1100 deelnemer. Als het weer een beetje wil meewerken verwacht de organisatie ook dit jaar weer meer dan 2000 mensen aan het vertrek voor de lustrum editie van de KMC. De deelnemers hebben de keuze uit een viertal afstanden, Rabobank tocht 85km, Suikerunie tocht 125km, SMS tocht 160km of Jumbo tocht 200 km, die allemaal duidelijk zijn uitgepijld. Daarnaast krijgt elke deelnemer een routebeschrijving mee. Verreweg de meeste deelnemers rijden, evenals Koos Moerenhout zelf, de 125 km. In deze route is ondermeer de Philipsdam en Oesterdam opgenomen. Burgemeester Vos van Steenbergen zal naar verwachting omstreeks  09.30  uur officieus het startschot geven voor de tocht van Koos Moerenhout. Onderweg zijn er diverse ravitailleringpunten waar de deelnemers voeding en sportdrank tot hun beschikking krijgen. Bij terugkeer op de markt krijgen de deelnemers een leuke herinnering ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan en een pastamaaltijd aangeboden. De pastamaaltijd wordt verzorgd in samenwerking met de Lionsclub Steenbergen voor het goede doel. Er is voldoende parkeergelegenheid aan de randen van Steenbergen. Zo kunnen de deelnemers parkeren bij de firma van Meir aan de oude veiling in Steenbergen Zuid en bij carrosseriebouw van Beurden en firma van Tilburg op industrieterrein Prins Reinierpolder.

Na het middag uur worden de eerste deelnemers weer al terug verwacht op de Markt in Steenbergen. De organisatie van de Koos Moerenhout Classic ligt in handen van Rijwieltoerclub de Fatuur uit Steenbergen.

Daginschrijvingen

Geïnteresseerden  die graag willen deelnemen aan een van de tochten, maar zich niet hebben aangemeld voor de voorinschrijving zijn vanzelfsprekend van harte welkom. Tussen 7.30 uur en 10.30 uur is er een speciale stand op de Markt waar iedereen zich kan aanmelden om de uitdaging naar keuze op de fiets aan te gaan. De inschrijvingskosten bedragen € 13,= per deelnemer. 

Christ Antonnissen op de markt

Tijdens de Koos Moerenhout Classic zal er een grote tent tussen de terrassen op de Markt worden opgebouwd. Ook zullen er diverse stands aanwezig zijn van o.a. fietsenfabrikant Giant, fietskettingfabrikant KMC, Vittoria, Lotto-Jumbo en andere sponsoren. Naast  de levendigheid van de vele deelnemers en muziek van DJ Roy, zal dweilband de Primurkus live muziek op de Markt brengen om de feestvreugde en de euforie van een geslaagde tocht te verhogen. Vanwege het vijfjarig bestaan zal, in de loop van de middag, plaatselijk zangtalent Christ Antonnissen op treden op de markt 

Oud wielrenners

Ook dit jaar neemt een groep van zeventien handbikers van het Rijndam Race team mee aan de KMC. Onder hen ook Pim van Hekken uit Sint Philipsland. De handbikers rijden de tocht van 85 kilometer in voorbereiding op een handbikebattle in de Oostenrijkse Alpen. In juli van dit jaar

zullen zij met hun handbike en een buddy een klim van 20 kilometer moeten overwinnen en tenslotte uitkomen op een hoogte van 2500 meter. Tegelijkertijd zullen de Rijndam Racers de KMC gebruiken om hun sport te promoten. Ook zijn er dit jaar weer diverse oud Wielrenners van de partij, waaronder Aad van de Hoek, Peer Maas, Jac van Meer, Bart van Est en Guus Bierings. De Gemeente Steenbergen vaardigt een team af met kopman wethouder Cors Zijlmans.

Prijzen

Ook deze editie is er weer een gratis fietsclinic te winnen, welke zal worden geleid door Nederlands kampioen Koos Moerenhout. De enige voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze prijs is dat er als groep wordt ingeschreven met minimaal acht deelnemers. Dit geldt niet alleen voor toerclubs, maar ook voor bedrijven en vriendenclubs. Alleen inschrijven onder dezelfde naam is voldoende. Het is toegestaan om verschillende afstanden te rijden. Naast een heerlijke fietsdag valt er voor de individuele deelnemer ook nog veel te winnen. Aan het einde van de dag gaat er een deelnemer naar huis met een gloednieuwe Giant Defy 1 racefiets. Het lot zal beschikken wie van de deelnemers de gelukkige wordt. Daarnaast maken alle deelnemers kans op een gratis verblijf voor tweepersonen met half pension bij Costa Blanca Cycling, gerund door Eef Brand in Guardamar ( exclusief vlucht). Een mooi en niet al te selectief fietsgebied en altijd mooi weer. Voor wie liever dichter bij huis blijft is ereen tweepersoons verblijf in park Eifel, incl. deelname aan Eifel Cycling Classic 2015 in Duitsland te winnen. Ook Kwaremont Bier doet een duit in het zakje en stelt een wielerkledingset en een Magnumfles bier ter beschikking om te verloten onder de deelnemers. Kwaremont is natuurlijk bekend van de Oude Kwaremont, de scherprechter in de Ronde van Vlaanderen, en veel wielertoeristen zullen deze link leggen.

Giro

Tijdens de Koos Moerenhoutclassic wordt in Italië de koninginnenrit van de Giro gereden.  Om deze rit live te kunnen volgen heeft de organisatie van de Koos Moerenhout Classic ervoor gezorgd dat er een groot scherm in de tent aanwezig zal zijn. In deze rit is er tot kilometerpaal 150 eigenlijk helemaal niks aan de hand. Maar dan duikt ineens de loeisteile Colle de Finestre op, die deels ook nog eens onverhard is. Eenmaal boven wachten er nog 30 kilometer, waarvan meer dan de helft in stijgende lijn. Op de een na laatste koersdag is de rit van Saint Vincent naar Sestriere een spektakelstuk van 196 kilometer. Wordt het Contador of toch Aru? 

Steenbergen on Tour

Op vrijdagavond 29 mei vindt in de Gumaruskerk in Steenbergen “Steenbergen on Tour” plaats, een wielertheatershow met coryfeeën als Wilfried Peters en Jules Deelder  die zijn weerga niet kent. Zet je schrap voor een avond waarin de dramatiek van de wielersport letterlijk wordt genomen en dramatisch zal worden verbeeld. Een niet te kloppen kopgroep van artiesten met een groot wielerhart brengt - samen met wielerhelden - een theatrale, muzikale en literaire ode aan de wielersport. Voor deze theatershow zijn nog een aantal losse kaarten te koop. De kaarten kosten € 20,-, inclusief drie drankjes, en zijn te verkrijgen bij Hotel Aarden, het wieler café van Steenbergen.