DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Juni maand van het spannende KINDERboek

Juni is in boekenland traditioneel de maand van het spannende boek. Bij Bibliotheek VANnU  staan in juni niet alleen de thrillers en avonturenromans voor volwassenen centraal maar ook de griezelige, avontuurlijke en spannende boeken voor kinderen. Samen met een aantal basis-, dans- en theaterscholen hebben we een programma voor kinderen gemaakt om kennis te maken met verhalen. Aan het einde van de maand zijn er 3 spetterend spannende afsluitingen. In Zevenbergen op vrijdagavond 26 juni met dansschool Tamara. In Oudenbosch op woensdagmiddag 24 juni met Dansprojecten Olga de Graaf. In Roosendaal op zaterdagochtend 4 juli met Hofpleintheater. 

Kinderen kunnen ook zelf creatief aan de slag met verhalen. De bibliotheek heeft een begin gemaakt en kinderen kunnen zelf, of met de hele klas een verhaal afmaken. Je kunt schrijven of dichten, tekenen of knutselen, een liedje maken of een dansje verzinnen, het mag allemaal. De werkstukken en verhalen kunnen tot 26 juni ingeleverd worden bij de bibliotheek of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..   Alle werkstukken en verhalen worden tentoongesteld in de bibliotheek tot 4 juli. 

Ga verder met het volgende verhaal…

Er kraakt een trede van de trap. Paul weet dat, daarom stampt hij hard op de trap. Boink boink, krak, boink, krak, boink boink, boink. Hij loopt naar boven. Er is niemand in het huis, dat weet hij zeker. Het huis staat al een jaar leeg. Olaf, zijn vriend heeft hier gewoond, vorig jaar is hij verhuisd. Als hij boven door de gang loopt, hoort hij opeens een bel. Meteen staat hij stil. Het is niet de deurbel, het lijkt wel een belletje van een telefoon. Maar zijn telefoon staat uit. Paul houdt zijn adem in en luistert heel aandachtig. Nee hij hoort niets…. of,  het lijkt wel of hij iemand hoort ademen, een beetje zuchtend. Waarom is hij stiekem alleen  naar binnengegaan? Was Dawud maar bij hem….