DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Autodemontage Franken laat gebruikte auto-onderdelen herleven

Rucphen – Bij Autodemontage Franken vind je uitstekende tweedehands auto-onderdelen voor een fractie van de nieuwwaarde. Dat scheelt een hoop geld én je bent duurzaam bezig. Op het 30.000 m² tellende terrein aan de Heimolendreef staan ruim 1000 schade- en sloopauto’s die een schat aan materialen herbergen. Deze worden deskundig gedemonteerd, zorgvuldig gecontroleerd en opgeslagen in het enorme magazijn, klaar om weer in gebruik te worden genomen. Handig voor garages, maar ook particulieren zijn er meer dan welkom!

Persoonlijk en klantvriendelijk

Wat meteen opvalt bij het betreden van het terrein van Autodemontage Franken is de gemoedelijke sfeer. Iedere bezoeker wacht een vriendelijke begroeting en krijgt alle aandacht, al is het nog zo druk. “Het sociale aspect vinden wij juist zo leuk”, zijn eigenaren Arjan en Corina Franken het roerend met elkaar eens. “We hebben een hoop trouwe klanten, waaronder veel garages. Dan bouw je toch een band met elkaar op. We praten over auto’s, maar ook over hun kinderen die we zien opgroeien.” Die woorden illustreren bij uitstek de persoonlijke benadering waar het ondernemerskoppel bekend om staat. Het verklaart ook waarom hun medewerkers al jarenlang met zoveel plezier voor hen werken “Ik beschouw mezelf niet als hun baas, we doen dit samen”, zegt Arjan hierover. “Maar ik ben natuurlijk wél eindverantwoordelijk”, laat hij er lachend op volgen. 

Sloopkraan

Arjan groeide letterlijk op tussen de auto-onderdelen. “Mijn opa had al een kleine autosloperij aan de huidige rijksweg Zuid, maar vanwege de aanleg daarvan moest hij daar weg. Vreselijk vond hij dat en pas op de dag dat de sloopkraan op zijn stoep stond, verliet hij zijn huis. De laatste sloopauto’s die hij had staan, gingen naar mijn ouders, Willy en Jenny. Eigenlijk vormt dit het startpunt van het bedrijf dat er nu staat. Ik werk al vanaf het begin mee en toen Corina in de zaak kwam, nam zij mettertijd de boekhouding van mijn moeder over. Mijn vader is helaas al overleden, maar mijn moeder komt bijna dagelijks langs en maakt zich nog graag nuttig.” 

Ontwikkelingen

De afgelopen decennia heeft de branche waarin Corina en Arjan werken, heel wat ontwikkelingen ondergaan. “De toename van kunststof materialen, auto’s die voor ten minste 95% recyclebaar moeten zijn én het ontstaan van webwinkels maakten dat ook wij flink hebben geïnnoveerd” licht Arjan toe. Op de vraag of het nog altijd  vooral een mannenwereld is, antwoordt Corina: “Er komen hier steeds meer vrouwen onderdelen kopen. Mooi toch! Alle materialen worden overigens door onszelf gedemonteerd en klaargelegd. Zware onderdelen leggen we zelfs in je auto. Wat er nooit verandert, onze service blijft hoog. In tegenstelling tot onze auto-onderdelen worden onze klanten nooit een nummer!”

Talenten

 

Hoe geroutineerd en ervaren Arjan en Corina ook mogen zijn, nog altijd praten ze vol passie over hun vak. “Het blijft boeiend, geen dag is hetzelfde”, schetst Corina. “Ons team staat als een huis. Samen werken we aan dat ene gemeenschappelijke doel, maar daarbinnen krijgt ieder afzonderlijk de ruimte om zijn talenten te ontwikkelen. De één is goed met computers en richt zich op de webwinkel, terwijl de ander een kei is in het uitpuzzelen welk onderdeel op meerdere merken past, zodat we een goedkoper alternatief kunnen bieden. We denken mee, kijken verder dan de standaard oplossing. Trouwens, over talenten gesproken: Youri Sprenkels, één van onze medewerkers, is een geweldige Nederlandstalige zanger en heeft net een singel uitgebracht”, zegt Corina met plaatsvervangende trots. “Ook hem gunnen we het podium dat hij verdient.” 

Gratis advies

Met vertrouwen gaan Corina, Arjan en hun team de toekomst tegemoet. “Of we dan ook onderdelen voor elektrische auto’s verkopen, zal de tijd uitwijzen. We zijn flexibel en spelen gemakkelijk in op de veranderende markt. Ook de online verkopen zullen toenemen, verwachten we, wat op zich mooi is, maar het persoonlijke contact blijven we fijn vinden. Soms is het ook handig om te zien wat je koopt. Je krijgt er meteen gratis advies bij, zodat je nog langer kunt profiteren van je gebruikte onderdeel. Gegarandeerd!”

 

Autodemontage Franken is aangesloten bij STIBA en Auto Recycling Nederland.

Autodemontage Franken, Heimolendreef 36-A, 4715 TC Rucphen, 0165-341913  of 06-30185449, www.autodemontagefranken.nl , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.